Software & Hardware

Cum pot fi imbunatatite smartphone-urile Android in viitor

Publicat: 03 nov. 2014
5

Google lucreaza la un program care va face posibil transferul mai usor de informatii si fisiere intre dispozitive cu programe de operare iOS si Android.

Se numeste Copresence si are scopul de a usura interactiunea dintre gadgeturile cu programe de operare diferite, scrie Digital Trends.

Astfel, muzica, fotografiile, agendele telefonice, mesajele si multe alte informatii utile vor putea fi partajate mai usor intre mai multi utilizatori.

Copresence ar urma sa se bazeze pe aceeasi conceptie care a stat la baza crearii celebrului dispozitiv Chromecast.

Utilizatorii de smartphone-uri si tablete intampina in prezent dificultati legate de asemenea operatiuni, noua optiune fiind una necesara.

Google nu a facut inca anuntul oficial privitor la Copresence si nu se stie cand va avea loc lansarea oficiala. Indiciile legate de noul proiect se bazeaza pe un cod adaugat de compania americana in unele aplicatii din Google Play.

Este posibil ca Google sa fi imbunatatit, de fapt, programul Google Nearby, despre care au aparut detalii in luna iunie, pentru a-l folosi ulterior cu un asemenea scop.

Lansarea versiunilor iOS 8.1 si Android 5.0 Lollipop reprezinta un argument pentru gasirea unor metode de interconectare a gadgeturilor, in conditiile existentei unei tendinte tot mai mari a utilizatorilor de a impartasi continutul multimedia cu ceilalti.

Adauga un comentariu