Boli si tratamente

Cum poti evita fumatul pasiv

Publicat: 26 oct. 2017
7

Fumatorii nu îsi fac rau doar lor ci pot sa îti faca rau si tie. Daca respiri fumul produs de tigari, pipe, tigarete, fenomen cunoscut ca si „fumat pasiv” poate sa îti creasca riscul de cancer bronhopulmonar si de boala cardiaca. Acesta forma de fumat este daunatoare mai ales pentru copiii mici putandu-le provoca infectii ale urechilor, pneumonie, bronsita, astm bronsic.

Iata cateva trucuri pentru a scapa de fumatul pasiv:

– Asigura-te ca la tine acasa nu se fumeaza. Daca traiesti alaturi de un fumator, aceasta este singura si cea mai eficienta metoda de a scadea riscul. Vorbeste cu colocatarul tau fumator despre cat de mult va face, tie si lui, prin cotinuarea fumatului. Apoi scapa de toate scrumierele din casa, chibrituri, brichete si produsele cu tutun si determina-i pe fumatorii care te viziteaza sa fumeze afara. Stai ferm pe pozitie si nu face nici o exceptie.

UIMITOR! Aceasta tehnica te ajuta sa renunti la fumat in mai putin de o ora

– Gaseste un loc în care nu se fumeaza. Daca este imposibil sa scapi de fumatul altora în casa ta, gaseste o camera cu usa si fereastra care sa fie locul tau fara fum.

– Evita locurile în care se fumeaza. Barurile si cluburile sunt locurile cele mai pline de fum. Daca îti petreci o mare parte din timp în locuri în care se fumeaza esti extrem de expus la fumat pasiv. Gaseste si frecventeaza localuri în care nu se fumeaza, localuri care de altfel se întalnesc tot mai frecvent.
Îti dorim mult succes.

Sanatatea ta e în joc!

Adauga un comentariu