Actualitate

Cum poti iesi viu dintr-o masina care se scufunda. Aceste sfaturi iti pot salva viata

Publicat: 26 iul. 2018
17

Aflarea intr-o masina care se scufunda este o scena din filmele de groaza in care nici dusmanului nu-i doresti sa fie. Astfel de cazuri se intampla destul de rar, dar totusi fiecare sofer trebuie sa cunoasca cum sa procedeze in asemenea cazuri.

Cum procedati daca masina ajunge accidental in apa

1. De indata ce realizati ca automobilul intra in apa, decuplati centura! Acest lucru va va ajuta sa economisiti timp pretios.

2. Puteti iesi pe usa daca apa nu a ajuns la nivelul scaunului. Daca insa deja a ajuns, cel mai probabil usa se va bloca.

3. Daca s-a blocat usa, va trebui sa iesiti pe geam. In niciun caz sa nu incercati sa spargeti parbrizul: nu pierdeti timpul! Aceasta sticla este confectionata din materiale rezistente. Geamurile laterale pot fi sparte, insa sa nu incercati cu pumnul sau piciorul. Folositi un obiect ascutit. Loviti in centrul geamului. De indata ce apa va incepe sa intre in interiorul masinii, inspirati adanc si iesiti din masina.

4. Daca nu ati reusit sa spargeti fereastra, nu disperati. Mai aveti sanse de salvare. Incercati sa deschideti usa, asteptand pana se umple habitaclul cu apa. Specialistii spun ca usa se deschide mai usor atunci cand asupra usii actioneaza aceeasi presiune si din exterior si din interior (adica atunci cand habitaclul masinii este umplut cu apa).

5. Daca ati iesit din automobil, inotati in directia bulelor de aer, astfel va veti orienta mai usor.

Tineti minte aceste sfaturi, doar autocontrolul si exactitatea actiunilor va va ajuta sa iesiti din aceasta situatie periculoasa. Cu cat panica este mai mare, cu atat este mai mica probabilitatea de a supravietui.

Adauga un comentariu