Sfatul medicului

Cum poti obtine usor note mari la examene

Publicat: 19 ian. 2015
7

Sesiunea poate fi cel mai stresant moment din viata de student, asta si pentru ca unii nu stiu cum sa acumuleze un volum mare de cunostinte intr-un timp relativ scurt. Psihologii Universitatii din Washington au ajuns la concluzia ca majoritatea studentilor invata haotic. Potrivit acestora, tinerii care se pregatesc pentru examene recitind cursurile si materia nu invata aproape deloc. Iata ce solutii au specialistii pentru cei care vor note mari la examene fara a face eforturi supraomenesti, dar mai ales pentru cei care vor sa si ramana cu ceva dupa ce au invatat: 

1. Recitirea materialelor este un mit
Psihologii sustin ca studentii care recitesc materialele de la curs sau cartile nu invata deloc si nu acumuleaza informatii pe care sa le retina o buna bucata de vreme. Ei invata pe moment, insa dupa sesiune uita.Asta pentru ca la prima citire, creierul extrage informatiile de care are nevoie si incearca sa retina. La a doua sau la a treia cititre exista o falsa senzatie de retinere, deoarece, studentul pleaca de la concluzia – „asta o stiu, asta o stiu” si nu retine nimic nou, citeste superficial. Are senzatia ca a invatat cand de fapt sunt foarte multe goluri.

5 leacuri naturiste perfecte pentru imbunatatirea memoriei

2. Autoevaluarea 
Citeste o data materialele apoi pune-ti intrebari sau foloseste intrebarile de la sfarsitul cartii. Astfel, incercand sa iti amintesti vei putea sa inveti mult mai repede si sa retii informatiile o perioada mai lunga de timp. Chiar daca nu raspunzi corect la intrebare, asta te va ajuta sa te ghidezi dupa informatii mai bine si sa stii unde mai ai de lucrat.

3. Conecteaza informatiile stiute cu cele noi
Sau fa analogii pentru a putea retine mai bine frazele intortocheate. Daca legi ceva nou de ceva ce deja stiai infomatia iti va veni mult mai repede in minte in momentul in care vei vedea intrebarea la examen.

Te pregatesti de examene? Iata ce alimente nu ar trebui consumate

4. Deseneaza
Cel mai bine este sa faci scheme sau sa desenezi materia intr-o forma pe care sa o intelegi doar tu. Formele vizuale sunt retinute mult mai usor, iar daca ai o memorie fotgrafica, atunci poti sa consideri examenul ca si luat.

5. Foloseste cartonase cu intrebari sau concepte
Insa, nu le scoate din pachet pe cele pe care le-ai ghicit, deoarece specialistii sunt de parere ca nu este o idee buna. Trebuie sa le repeti si pe cele pe care le-ai gresit, insa daca raspunzi corect la cateva intrebari o sa iti cresti stima de sine si vei trece mult mai usor peste stresul exameneor.

6. Imbina utilul cu placutul
Cine spunea ca daca esti in sesiune nu poti sa mai iesi din casa. Invata in mod repetat, insa ofera-ti pauzele de care ai nevoie. Astfel informatiile nu vor fi uitate.

Dieta in perioada examenelor

Adauga un comentariu