Sanatate si frumusete

Cum poti preveni infarctul. Ce facem gresit pentru sanatatea noastra

Publicat: 20 sept. 2018

Infarctul loveste nemilos si nu tine cont de varsta sau sex. Important este sa se evite un stil de viata gresit, care poate afecta serios atat sanatatea inimii, cat si a altor organe importante. Trei din patru atacuri de cord, in cazul femeilor tinere, ar putea fi prevenite cu ajutorul unor reguli simple si eficiente, sustin cercetatorii. Cele sase reguli anti-infarct sunt: renuntarea la fumat, mentinerea unei greutati corporale sanatoase, cel putin 150 minute de miscare pe saptamana, mai putin de sapte ore, pe saptamana, la televizor, maximum un pahar de alcool pe zi si adoptarea unei diete sanatoase.

Cu ajutorul metodelor enumerate, femeile de 30-40 de ani evita bolile de inima, potrivit unui studiu care a durat 20 de ani si care a inclus 70.000 de femei. Coordonatorul studiului, Andrea Chomistek, profesor de epidemiologie si biostatistica la Indiana University School of Public Health, a spus: ”Desi mortalitatea cauzata de boli de inima a scazut in ultimile zeci de ani, in cazul femeilor cu varste intre 35 si 44 de ani nu s-a intamplat acest lucru. Explicatia: stilul de viata nesanatos”.

In timpul celor 20 de ani de studiu, 456 de femei au suferit un infarct si 31.691 au fost diagnosticate cu unul sau mai multe boli care cresc riscul bolilor cardiovasculare precum diabetul de tip 2, hipertensiune sau colesterol crescut.

Oamenii de stiinta au observat ca femeile care au respectat cele sase reguli anti-infarct aveau un risc de infarct cu 92% mai mic si erau cu 66% mai putin predispuse sa dezvolte boli care cresc riscul cardiovascular. Pentru femeile care au fost diagnosticate cu un factor de risc, adoptarea a cel putin patru dintre cele sase reguli riscul unui infarct a scazut considerabil.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit