Magazin

Cum poti retrage bani de la ATM fara sa ai macar CARD! VIDEO

Publicat: 10 oct. 2014

Hackerii cauta metode prin care sa patrunda si sa profite de bresele de securitate din sistemele informatice.

Expertii in securitate informatica ai Kaspersky Lab. au desfasurat o investigatie in cazul unor atacuri cibernetice efectuate asupra mai multor automate bancare din estul Europei.

Citeste si Serverele Yahoo au fost sparte de hackeri romani. FBI-ul porneste o ancheta

In codurile instalate pe masinile atacate de hackeri echipa Kaspersky a descoperit un malware Backdoor.MSIL.Tyupkin – care le permitea acestora sa retraga 40 de bancnote fara sa fie necesar un card bancar.

Malwerul devine activ doar la o anumita ora din timpul noptii, fiind destul de bine camuflat, neputand fi detectat cu usurinta. De asemenea, foloseste o cheie de criptare ce se modifica aleator la fiecare sesiune, interactiunea cu malware-ul nefiind permisa decat atunci cand este utilizata aceasta cheie.

Citeste si Romani inculpati in Spania pentru FRAUDA INFORMATICA. Prejudicul este URIAS

In momentul in care programul primeste cheia de criptare corecta, pe display-ul ATM-ului sunt afisate date cu privire la disponibilul de monetar din casetele aparatului si permite hacker-ului sa retraga maxim 40 de bancnote.

Se presupune ca malware-ul a fost instalat prin intermediul unui CD de boot. De asemenea ca dupa ce a fost testat in Europa de est va migra spre zone mai atractive financiar, conform jurnalul.roloading...

Adauga un comentariu