Magazin

Cum poti sa spionezi pe cineva prin intermediul telefonului mobil

Publicat: 15 nov. 2014
1

Telefonul mobil este una dintre cele mai importante inventii si este aproape imposibil sa-ti inchipui viata fara el. Telefonul mobil a rezolvat atat de multe probleme, a usurat viata atat de mult, afacerile sunt mai usor de incheiat incat este usor sa uiti de partea intunecata a telefonului mobil. Si aici nu este vorba despre radiatile mobilului. Cei mai multi dintre voi stiu ca exista o multime de aplicatii care instalate pe smartphone-ul tau te ajuta sa-l localizezi daca ti-a fost furat. Spre exemplu aplicatia dezvoltata de Apple „Find my iPhone” este una buna si iti poate detecta telefonul in cateva secunde. Insa ce se intampla daca cel urmarit esti tu? Crezi ca exista sanse ca seful tau sau chiar partenerul sa-ti spioneze telefonul si sa afle tot ce ai facut tu? Da, sunt sanse mari si nici nu este greu.  Exista foarte multe spy aplicatii care pot sa-ti urmareasca SMS-urile trimise, e-mailul, locatia, site-urile pe  care le-ai vizitat, pe cine ai sunat, ce poze ai facut sau ce ai filmat. Iar aceste aplicatii sunt dificil de detectat pentru ca ruleaza in background.
 
Cat de usor poti sa spionezi pe cineva prin intermediul telefonului mobil

Un american a vrut sa verifice cat de usor poti sa spionezi pe cineva prin intermediul telefonului mobil. A instalat o astfel de aplicatie pe telefonul mobil al fiului sau. Si cum in SUA o astfel de miscare este ilegala americanul si-a informat fiul in legatura cu intentiile sale. In fiecare zi, barbatul a primit email-uri care ii indicau atat de locul unde se afla fiul sau la un moment dat cat si modul in care isi folosea telefonul. Nu trebuia decat sa dea click pe acele link-uri pentru a vedea via Google Maps unde este fiul sau. In plus, se putea seta aplicatia astfel incat sa primeasca informatii despre fiecare utilizare a telefonului.

Semne ca telefonul mobil ar putea fi compromis:

Cineva ti-a imprumutat sau luat telefonul mobil

Pentru a instala aplicatie, americanul a trebuit sa ia telefonul fiului. Insa, odata aplicata nu apare nici un icon care sa dezvaluie faptul ca aplicatia a fost lansata. Tocmai de aceea, in cazul in care consideri ca cineva ar putea sa-ti faca asta atunci cand nu esti atent sau dormi seteaza o parola astfel incat nimeni sa nu poate instala ceva pe telefonul tau fara stirea ta.
 
Telefonul tau mobil se comporta ciudat

Ii trebuie o multime de timp pana sa se inchida, desi inainte lucrurile nu stateau deloc asa, se aprinde fara motiv, bateria se termina repede sau este fierbinte desi tu nu l-ai folosit, toate acestea pot indica procese care ruleaza in background.
 
Ce trebuie sa faci daca crezi ca telefonul tau mobil este monitorizat

Cel mai bun lucru pe care il poti face este sa revii la setarile din fabrica. Cum prin aceasta optiune vei pierde orice informatie de pe mobil, mai intai salveaza totul.

Comentarii
  • Asta doar in cazul in care telefonul iti este spionat de nevasta, sot, sef sau parinte.
    Daca telefonul este interceptat de servicii, nu se comporta nici pe departe asa.

  • De ce sa nu stie toata lumea cum ne dam seama ca suntem spionati de SRI,pentru ca ei sunt urecheatii care asculta totul.E simplu.Prima modalitate:daca stii ca ai facut fapte grave iar a doua iti seama daca te trezesti la 6 dimineata cu mascatii in casa si apoi in arest.Deci dragii mei totul depinde de voi.Daca prima conditie este nu exista,automat dispare si a doua.De ei nu va puteti ascunde.

Adauga un comentariu