Actualitate

Cum poti scapa de ceara de pe covoare sau haine. Ai nevoie doar de trei lucruri

Publicat: 25 iul. 2018
17

Daca a picurat ceara pe covor sau pe haine, nu dispera! Ai nevoie doar de trei lucruri sa cureti ceara de pe covoare, de pe haine sau tapiterie. Si acestea se numara printre cele mai ieftine lucruri din casa: un fier de calcat, servetele simple de masa si hartie de copt.

Cea mai simpla metoda sa cureti ceara de pe covoare sau de pe haine este sa o incalzesti bine cu un fier de calcat si sa o cureti cu servetele moi din hartie, care absorb bine toata ceara topita.

Curata mai intai stratul de deasupra de ceara intarita cu ajutorul unui cutit sau al unei pile. Ai grija sa nu tai firele covoarelor sau materialul respectiv. Apoi, pune peste pata de ceara un servetel de hartie si o bucata de folie de copt siliconata, de buna calitate.

In tot acest proces hartia de copt este cea mai importanta. Ea rezista la temperaturi inalte si nu prezinta niciun risc sa ia foc de la fierul de calcat incins. Totodata, hartia de copt protejeaza covorul sa nu se topeasca de la fierul incins, fie el covor de lana, de bumbac sau din fire sintetice.

Ai grija sa folosesti o bucata de hartie cat mai mare, sa fii sigura ca iti protejezi covorul.

Pe de alta parte, prin hartia de copt, ceara topita nu va trece sa se lipeasca de talpa fierului. Daca folosesti o hartie obisnuita, spre exemplu o punga maronie din hartie, prin aceasta ceara va trece si se va intinde pe talpa fierului de calcat. Nici ziarele nu sunt indicate, pentru ca se vor topi culorile si vei pata covoarele mai rau.

Dupa ce servetelele au imbibat toata ceara si covorul a ramas curat, in zona patata ramane o grasime specifica. Aici se aduna praful si mizeria, astfel ca va fi mai greu de curatat, de aceea este bine sa degresezi cu putin alcool.

O solutie la indemana sunt servetelele umede, care au suficient alcool sa indeparteze grasimea, fara sa decoloreze covorul. Spor la treaba!

Adauga un comentariu