Magazin

Cum poti scapa de PETELE DENTARE in doar doua saptamani

Publicat: 02 oct. 2012
1

Fatetele din portelan pot corecta rapid dintii sparti, patati, strambi si chiar strungareata mica. Dintii „falsi” tin toata viata, iar pacientii nu au nici dureri, nici restrictii la mancare.

Odata considerate un lux, fatetele pot reproduce fidel nuanta dintilor si pot corecta rapid strungareata, dintii ciobiti, fisurati, ingalbeniti sau pozitionati necorespunzator. O astfel de procedura se regaseste pe lista de servicii a multor cabinete din tara, la preturi intre 200 si 1.000 de euro pentru fiecare dinte. Cele din portelan au insa viata vesnica si nu impun nicio restrictie alimentara sau vreun tratament special.

Cosmetizarea unui dinte ia 20 de minute

In prezent, exista mai multe tipuri de fatete dentare: de portelan sau din alte materiale-compozit, acril etc. Medicii le recomanda pe primele, datorita durabilitatii, dar si a aspectului estetic reusit. Se aplica pe dintii frontali sanatosi, necariati, cu „muscatura” normala, nu si pe masele, in cazul acestora existand un risc de desprindere, datorita fortei mai mari de masticatie.

„Aceste fatete se pot aplica pe doi, patru, maximum zece dinti pe fiecare maxilar. Sunt necesare doua sedinte. In prima faza, dintii sunt pregatiti, slefuiti, daca medicul considera necesar, dupa care urmeaza procedura de amprentare, iar in cateva zile laboratorul ne trimite si fatetele.  In a doua sedinta, acestea se cimenteaza cu adezivi speciali”, precizeaza stomatologul Bogdan Bader.

Manopera pentru un dinte este destul de migaloasa si dureaza cam 20 de minute. „Procedura este non-invaziva, nedureroasa si nu necesita anestezie sau extirparea nervului dintilor”, adauga Alina Misaila, stomatolog. Fiecare fateta este personalizata pentru a se potrivi fiecarui dinte, iar rezultatul depinde si de priceperea tehnicianului.

Dintii falsi” nusi schimba culoarea si au garantie pe viata. „Pacientul nu are contraindicatii la anumite alimente, singura recomandare este sa curete foarte bine jonctiunea dintre fateta si dintele natural, cu periuta si ata dentara, pentru a nu ramane resturi de mancare inestetice la radacina”, recomanda medicul Bogdan Bader.

Fatetele se aplica pe dintii frontali, necariati, cu muscatura normala. Nu e nevoie de anestezie.”

Aparat pentru complicatii

O alternativa pentru corectarea defectelor poate fi si aparatul dentar, cu diferenta ca timpul de rezolvare a neplacerilor se intinde, in general, pe o perioada de un an. Acesta este recomandat in special copiilor. Pe de alta parte, si la adulti, si la copii anumite defecte nu pot fi corectate doar cu fatete dentare: strungarete prea mari, dinti lipsa sau muscatura inversa.

„Atunci cand pacientul isi doreste o schimbare a culorii si a formei, mai mult ca sigur se merge pe fatetare, insa atunci cand vrea doar o indreptare a dintilor, e recomandat aparatul dentar”, conchide Bogdan Bader.

Sursa: evz.ro

Comentarii
Adauga un comentariu