Magazin

Cum pregătești câinele pentru sezonul cald în 5 pași simpli

Publicat: 25 mai 2020

Trecerea de la iarnă la primăvară și vară este mult mai dificilă pentru căței, ceea ce înseamnă că vor avea nevoie de o atenție sporită asupra unor aspecte precum controalele de rutină, vaccinarea, deparazitarea și igiena. De asemenea, hidratarea și protejarea împotriva razelor puternice ale soarelui sunt detalii pe care stăpânii animalelor de companie trebuie să le aibă în vedere mai mult în anotimpul călduros.

Din fericire, dacă ești dispus să depui puțin efort, această perioadă poate fi traversată foarte simplu urmând acești cinci pași simpli, care îți vor ajuta pufoșenia să fie pregătită pentru sezonul cald.

 

  • Mergi  la veterinar

În primul rând trebuie să mergi împreună cu prietenul tău patruped într-o vizită la medicul veterinar pentru controlul anual. Se știe că „paza bună trece primejdia rea”, iar o vizită de rutină nu strică niciodată. Asigură-te că animăluțul tău este examinat corespunzător pentru a elimina orice potențială problemă de sănătate. 

 

  • Vaccinare și deparazitare

Odată ce vremea caldă începe să își facă simțită prezența, trebuie să te asiguri că schema de vaccinare a câinelui tău este bine pusă la punct înainte de a-l lăsa să zburde fericit în natură. Orice animal de companie sănătos are nevoie de vaccinări anuale conform unei liste recomandate de către medicul veterinar. De asemenea, deparazitarea are un rol important, ales în sezonul cald, când plimbările în parc sunt mult mai dese. Un plan corect recomandat de medicul veterinar poate preveni chiar musafirii nepoftiți în blănița cățelului tău. Urmează recomandările medicului și asigură-i amicului tău un tratament corect și de calitate.

 

  • Nu uita de toaletare și igienă

Nu uita să-ți toaletezi și igienizezi corect câinele înainte de a-l lăsa să se bucure de sezonul cald. Acest lucru este important, deoarece o bună îngrijire a blăniței acestuia, de exemplu, îl poate ajuta să facă față schimbărilor de temperatură, iar astfel poți evita disconfortul cauzat de razele puternice ale soarelui din anotimpul cald. De asemenea, trebuie să-i tai regulat unghiile și să-i cureți urechile.

 

  • Ai grijă la supraîncălzire

Anumite rase de câini gestionează căldura mai bine decât altele. Cu toate acestea, indiferent de rasa câinelui tău, trebuie să te asiguri că blana acestuia nu se va supraîncălzi la soare, mai ales dacă intenționezi să îl lași mult timp afară nesupravegheat. Asigură-te că are acces ușor la multă apă pentru a se hidrata și oferă-i spații cu umbră pentru a se odihni și relaxa atunci când soarele este mai puternic. Dar mai presus de toate, nu trebuie să-ți lași niciodată câinele singur în mașină, deoarece interiorul acesteia va deveni chiar mai cald decât temperatura de afară. 

 

  • Activități

Vara nu este un anotimp în care se vor distra doar câinii, ci și stăpânii lor. În consecință, trebuie să planifici o serie de activități în aer liber împreună cu patrupedul tău, precum un picnic sau o drumeție. Oricare ar fi decizia ta, este necesar să te asiguri că micul tău partener este pregătit pentru excursie, iar asta ar putea implica un echipament nou. 

Este important să ne amintim că toți câinii sunt unici, ceea ce înseamnă că pregătirea lor pentru vară este diferită. Astfel, nu trebuie să urmezi doar cei cinci pași menționați în acest articol, ci să adăugi orice este necesar pentru a-ți pregăti câinele pentru sezonul de vară. Dacă nu ai încă un companion, ia în calcul să adopți unul!

 

FOTO: Pixabay

Adauga un comentariu