Sanatate si frumusete

Cum puteti scadea febra la copii fara medicamente. Remedii inofensive

Publicat: 08 aug. 2018

Temperatura ridicata a corpului este o reactie de protectie a organismului in cazul unei infectiei. In organism se incep niste procese care suprima cresterea microbilor ce pot provoca disfunctii si activeaza producerea interferonului…

Medicii in mod unanim nu recomanda scaderea febrei la copil pana nu va atinge 38-38.5°C, iar pana atunci copilul trebuie sa stea culcat si sa bea cat mai multe lichide. In cazul in care febra este foarte ridicata si incep convulsiile, slabiciunile, atunci aceasta trebuie neaparat scazuta.

Cum se scade febra la copii. Paracetamolul, aspirina, ibuprofenul si alte medicamente antifebrile au un sir de efecte adverse care afecteaza stomacul si ficatul. Administrarea acestora poate fi facuta doar dupa consultarea medicului pediatru. Scaderea febrei la copii poate fi efectuata si cu ajutorul remediilor naturiste si inofensive.

Amestecati otet de mere cu apa in raport de 1:3. Inmuiati o bucata de bumbac in aceasta solutie si stergeti fruntea, tamplele, articulatiile, palmele, talpile. Puneti pe frunte o compresa de otet si schimbati-o cand se incalzeste. Puteti lasa copilul sa priveasca desene animate pentru a suporta mai usor aceste proceduri.
Consumul din abundenta a lichidelor provoaca transpiratia si ajuta la scaderea mai rapida a febrei.

Aerisiti camera. Aerul trebuie sa circule prin camera. Este binevenit aerul racoros. Pentru a suporta si a trece mai usor febra, imbracati copilul in niste hainute mai subtiri. Toti copiii sunt diferiti: unii suporta mai usor febra, altii mai dificil… Este important sa tineti minte ca puteti cobori febra de sine statator, doar cand obrajorii si urechiusele sunt rumene. In cazul in care copilul este palid, iar febra continua sa creasca si nu este clara provenienta ei, atunci adresati-va imediat medicului.loading...

Adauga un comentariu