Sanatate

Cum rămâi însărcinată: Așa poți deveni mai repede mămică!

Publicat: 12 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Cum rămâi însărcinată Așa poți deveni mai repede mămică
Procesul de concepere a unui bebeluș este foarte simplu, însă acest lucru depinde de mulți factori

Consideri că venit momentul să devii mămică și vrei să știi cum rămâi însărcinată mai repede?

Răspunsuri la această întrebare au fost date de-a lungul timpului de mai mulți medici ginecologi, astfel că aceste sfaturi te pot ajuta să grăbești venirea berzei și să crești simplu și rapid șansele de a rămâne însărcinată.

Femeile care sunt sănătoase, fac sex în mod regulat și nu au luat pilule anticoncepționale recent, au șanse mari să rămână însărcinate în cel mult un an. Medicii susțin că aproximativ 70-80% dintre femeile care vor un copil și urmează sfaturile date de ei în acest sens, vor rămâne însărcinate în primul an de încercări.

La prima vedere, procesul de concepere a unui bebeluș este foarte simplu, însă acest lucru depinde de mulți factori. De la vârsta partenerilor, gradul de fertilitate, factorii de mediu și până la stilul de viață pe care îl au sunt o multitidine de factori care pot ajuta sau, din contră, încetini, conceperea și venirea pe lume a unui copil.

femeie însărcinată

Cum rămâi însărcinată: Recomandări care te ajută să grăbești aducerea pe lume a unui bebeluș

Un prim pas pe care trebuie să-l facă femeile care și-au propus să rămână însărcinate este să meargă la medic pentru un set complet de analize. Doar în acest mod vei putea ști dacă nu cumva ai probleme cu glicemia sau ai un nivel mare de colesterol din organism și cum poți remedia aceste probleme medicale.

Femeile care își doresc să rămână însărcinată mai repede trebuie să ia în calcul programarea contactului sexual, chiar dacă asta poate crea un oarece disconfort pentru femeie sau pentru partener. Pentru asta, trebuie să îți monitorizezi ovulația și să te asiguri că faci sex în cel mai bun interval. De obicei, ovulația are loc cu 14 zile înainte de următoarea menstruație. Dar, cel ma bine este să îți faci un test de ovulație sau să măsori temperatura bazală pentru a afla perioada ovulației.

Un pas foarte improtant pe care trebui să-l facă neapărat femeiel care s-au decis că vor un bebeluș este reunțarea la fumat. Este știut faptul că fumul de țigară afectează calitatea ovulelor. Mai mult, fumatul este resposnabil și pentru grăbirea procesului de terminare a rezervei de ovule și creșterea riscului de sarcină extrauterină.

femeie însărcinată

Reducerea nivelului de cortizol și alimentația

Alt factor important pentru a rămâne însărcinată este nivel de cortizol din organism. Astfel, un nivel crescut poate afecta fertilitatea femeii. Dacă sistemul nervos simpatic este activat, glandele suprarenale secretă o cantitate mai mare de cortizol, iar asta duce la reducerea fertilității.

Pentru a crește sarcinile de a rămâne însărcinată este necesar să adopți o alimentație sănătoasă. Asta înseamnă că trebuie să pui accentul pe legume, fructe și proteine de calitate.

În cazul în care femeia care vrea să rămână însărcinată este supraponderală, se impune reducerea greutății deoarece aceasta poate crește șansele de a rămâne însărcinată. Femeile supraponderale pot avea cicluri menstruale neregulate, ceea ce înseamnă că ovulația nu apare lunar, iar șansele de a rămâne însărcinată scad.

femeie însărcinată

Limitarea consumul de cafea și alcool

Consumul de cafea poate avea un efect negativ asupra fertilității femeii. Studiile au arătat că un consum ridicat de cafea au dus la creșterea perioadei de rămânere însărcinată cu până la 9 luni.

De asemenea, consumul de alcool afectează fertilitatea femeii. Cercetătorii au demonstrat științific că mai mult de 8 pahare de băuturi alcoolice pe săptămână ar putea afecta șansele femeii de a rămâne însărcinată.

femeie însărcinată

Adauga un comentariu