Boli si tratamente

Cum recunoastem prezenta cancerului renal

Publicat: 29 mai 2017
7

Cancerul renal este un tip de cancer care apare la nivelul rinichilor. Potrivit specialistilor, în ultimii ani, numarul persoanelor care sufera de aceasta boala a crescut. Cancreul renal este anuntat de anumite simptome pe care oricine trebuie sa le cunoasca.

Simptomele cancerului renal
Oricine trebuie sa stie care sunt simptomele cancerului renal. La început, persoanele care sufera de acest tip de cancer nu prezinta simptome. Dupa aceea, ele vor aparea. Printre cele mai cunoscute se numara urmatoarele: prezenta sangelui în urina, dureri localizate la nivelul spatelui, oboseala, febra care apare ocazional, dar si pierderea unui anumit numar de kilograme, fara a face ceva în acest sens.

Cancerul renal prezinta patru stadii. În primul stadiu, tumora se afla în locul în care s-a format, iar cancerul este localizat. În cel de-al doilea stadiu, tumora este mai mare decat la început. De asemenea, ganglionii limfatici din apropierea acesteia încep sa fe afectati. În al treioea stadiu, tumora este mai mare. În plus, ganglionii limfatici sunt invadati, iar tesuturile învecinate ar putea sa fie si ele afectate. În ultimul stadiu, tumora apare si la nivelul altor organe si astfel apar metastazele.

Analgezicele cresc de trei ori riscul de cancer renal

Motivul pentru care apare cancerul renal nu este cunoscut. Se pare ca apare atunci cand celulele sanatoase de la nivelul rinichilor se modifica. Mai exact, apar modificari ale ADN-ului. Din cauza acestei modificari, celulele încep sa se înmulteasca necontrolat. Astfel apar tumorile.

Riscul de a suferi de cancer renal creste pe masura ce oamenii înainteaza în varsta. Hipertensiunea, obezitatea, fumatul reprezinta, de asemenea, factori de risc. Chiar si dializa care dureaza mai mult timp pentru a trata insuficienta renala cronica poate duce la aparitia acestui tip de cancer. si, nu în ultimul rand, unele boli ereditare ca scleroza tuberoasa sau boala von Hippel-Lindau pot reprezenta un factor de risc.

Cancerul renal este asimptomatic la început. Dupa aceea, pe masura ce boala avanseaza, apar anumite simptome precum cele enumerate mai sus.

Adauga un comentariu