La psiholog

Cum recunosti chipul din spatele mastii de protectie? Creierul uman caută indicii noi în lipsa expresiilor faciale

Publicat: 07 sept. 2020
oameni cu masca de protectie
Creierul uman caută indicii noi în lipsa expresiilor faciale

Cum recunosti chipul din spatele mastii de protectie? Psihologii sustin ca, prin modul in care functioneaza, creierul uman caută indicii noi în lipsa expresiilor faciale ascunse in spatele unei masti.

Fara doar si poate, lipsa imaginii complete a feţelor oamenilor are in general un impact direct asupra modului în care interacţionăm şi comunicăm cu semenii nostri.

Dacă te-ai surprins ridicând din sprânceană, clipind ori făcând cu ochiul mai mult în ultima perioadă, nu eşti singurul! Purtarea măştii de protectie ne face să conştientizăm lipsa mesajului transmis cu ajutorul mimicii feţei.

Cum recunosti chipul din spatele mastii de protectie? Explicatia unui psiholog

Peter Hancock, profesor de psihologie la Universitatea din Sterling, în Scoţia, a comentat, conform EuroNews, pe marginea acestui subiect explicand ca, prin modul in care functioneaza, creierul uman caută indicii noi în lipsa expresiilor faciale ascunse in spatele unei masti.

„Cred că oamenii găsesc alte căi şi poate fac gesturi mai ample decât în mod obişuit”.

O mare necunoscută este impactul asupra copiilor mici care acum învaţă să citească feţele oamenilor şi dacă aceştia ar putea dezvolta o înţelegere diferită.

„Ne întrebăm ce s-ar putea întâmpla dacă copiii şi-ar petrece lunile de formare interacţionând doar cu oameni care poartă mască“, a spus Hancock.

Specialistii au remarcat ceva foarte interesant, şi anume faptul că inclusiv calculatoarele dau eroare în această perioadă, înregistrându-se probleme serioase ale software-urilor de recunoaştere facială.

Adauga un comentariu