Cum recunosti semnele infertilitatii

Publicat: 09 mart. 2011

Oricat de mult ar incerca unele femei nu reusesc sa ramana insarcinate si au mari sanse sa ajunga depresive din cauza esecului. Poate aceste probleme ar putea fi evitate daca femeile ar recunoaste din timp semnele infertilitatii si nu ar avea sperante atat de mari.

Unul dintre cei mai importanti pasi in viata unui cuplu este conceperea unui copil. In general, abia dupa 6-12 luni de incercari cuplurile apeleaza la ajutorul unui medic specialist. Asta se intampla si din cauza faptului ca unele femei nu sunt constiente de semnele infertilitatii, aminteste Buzzle.

Un prim semn este ciclul menstrual neregulat. In cazul in care te afli in aceasta situatie, trebuie sa faci un control la ginecolog pentru a afla care este adevarata problema. Ciclul normal trebuie sa dureze intre trei si sapte zile. Daca perioada ta de ciclu se intinde pe mai mult de sapte zile si ai crampe intense, inseamna ca exista probleme. Sangerarile abundente, perioadele lungi de sangerare si crampele aproape insuportabile sunt semne de infetilitate.

Femeile supraponderale sau din contra subponderale pot suferi de infertilitate. Asta se intampla pentru ca greutatea corpului afecteaza nivelul hormonal din organism.

Persoanele care sufera de hipotiroidism, diabet, depresie sau ulcer peptic pot intampina probleme in conceperea unui copil.

Avortul spotan este un alt semn. In cazul in care o femeie sufera trei avorturi spontane se va considera o problema de fertilitate. De asemenea, femeile care au avut cancer este posibil sa aiba probleme in a deveni mame. La fel se intampla si in cazul unor boli cu transmitere sexuala.loading...

Adauga un comentariu