Dragoste

Cum repari o relatie: tot ce trebuie sa stii

Publicat: 10 iul. 2019

Dragostea este unul dintre motivele pentru care viata, oricat ar fi de grea, merita traita. Sentimentul de a te pierde in altcineva, de a ajunge sa il iubesti atat de tare incat sa il pui pe primul loc, inaintea ta, e unic.

Dar, atat timp cat dragostea este si ar trebui sa fie cel mai simplu si cel mai usor lucru de pe Pamant, relatiile sunt cu totul altfel. Pentru ca o poveste de iubire sa functioneze, este necesar ca partenerii sa depuna eforturi, sa lupte neincetat. Cu o astfel de atitudine, pana si relatiile care se strica pot fi reparate. Vezi cum in randurile de mai jos!

Vezi si: Semne subtile care arata ca esti dependenta de relatiile dramatice

Cum repari o relatie: este posibil?
Prima intrebare pe care ar trebui sa ti-o adresezi inainte de a incerca sa repari o relatie este urmatoarea: e posibil? Ai sansa de a o face sau doar iti vei pierde timpul incercand sa sudezi la loc ceva ce nu mai poate fi niciodata alaturat? Ca sa iti dai seama pe ce parte a drumului te afli, psihologii sunt de parere ca este cazul sa iti adresezi cateva intrebari!

In perioada pe care ati petrecut-o impreuna, poti afirma ca ati trait mai multe zile fericite decat nefericite? Daca raspunsul tau e „nu” si au trecut mai mult de 6 luni de cand va cunoasteti, nu mai e cazul sa incerci.
Ce se intampla in zilele normale, cu cateva momente delicate? Poti sa treci prin mai multe de acest gen? Daca partenerul nu iti aduce neaparat bucurie, dar are probleme pe care le vrea dezbatute cu tine, il sustii sau doar astepti ca totul sa treaca?
Cum sunt zilele foarte fericite? V-ati regasit ambii intr-o stare buna, pentru a descoperi ca fiecare vrea sa faca altceva? Pentru tine fericirea inseamna sa stai in casa, pentru el sa iasa in oras? Daca exista diferente majore, e posibil ca relatia sa nu merite sa fie reparata.
Ce se intampla in zilele nefericite? Cum reactionezi daca lui i se intampla ceva rau? Cum se comporta el? Va sustineti unul pe altul?
Daca raspunsurile la aceste intrebari sunt pozitive pentru legatura dintre voi, atunci, da, merita sa faci orice pentru a salva relatia. Daca nu, ai curajul de a admite ca intre tine si el nu mai e nimic… si mergi mai departe.

Ce-a fost in trecut ramane in trecut. Daca ai decis sa il ierti sau ai afirmat ca nu are importanta, atunci asa sa fie. O suferinta peste care ai trecut nu mai poate fi readusa in prezent. Te poti supara pe el pentru greselile actuale, insa nu i le arunca in fata pe cele trecute daca vrei sa repari relatia.

Nu mai da vina pe el… mai da si pe tine. Stii cum se spune, intr-o relatie care nu merge gresesc doi, nu doar unul. Insa, atunci cand unul dintre parteneri a comis o infidelitate sau a provocat o suferinta enorma celuilalt, cel ranit poate avea tendinta de a da vina exclusiv pe cel care a gresit. Insa aruncarea vinei nu va repara o relatie, ci o va duce in abisuri. De partea cealalta, constientizarea ca, undeva, si tu ai dat-o in bara va suda inapoi ceea ce nu mai parea sa poata fi reintregit.

Ai incredere… macar putina. Daca esti cu el si vrei sa salvezi relatia, ofera-i intotdeauna prezumtia de nevinovatie. Cu alte cuvinte, nu sari direct la concluzia ca a facut-o „de oaie” pentru ca a procedat la fel si in trecut. Daca nu reusesti sa ai acest nivel de incredere, de ce mai sunteti impreuna?

Studio Vixen Iasiloading...

Adauga un comentariu