Local

Cum s-a ajuns la concluzia ca o tigara a declansat incendiul de la Siraj

Publicat: 23 apr. 2012

Pompierii au luat in calcul toate cele trei cauze posibile in ancheta pentru depistarea sursei incendiului de la Complexul I.C.R.T.I. Concluzia comisiei de cercetare a rezultat in urma unei analize bazate pe eliminarea treptata a cauzelor, in functie de dovezile si declaratiile celor de la fata locului. Intre timp, politistii isi continua ancheta. „Comisia din cadrul ISU a stabilit ipoteze de lucru pentru toate sursele de aprindere teoretic posibile. In urma efectuarii cercetarilor si studierii tuturor elementelor care puteau contribui la stabilirea cauzei probabile de producere a incendiului, coroborate cu toate informatiile obtinute, comisia a analizat toate sursele probabile de aprindere, eliminandu-le pe cele care, in mod cert, nu puteau produce incendiul. Concluzia cercetarilor este ca mijlocul care a produs aprinderea a fost o tigara, imprejurarea fiind fumatul in locuri nepermise sau in spatii neprotejate corespunzator”, a declarat Silvia Spiridon, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi.

In paralel cu ancheta pompierilor, politistii au demarat cercetari pe latura lor, pentru a constata daca este vorba de un act infractional sau nu. Asadar, in ceea ce priveste decizia finala legata de eliminarea actiunii intentionate, ea revine politistilor, potrivit si celor precizate de reprezentantilor ISU Iasi. „Ancheta este in derulare, nu avem date certe la momentul de fata cu privire la acest aspect”, a declarat inspector principal Mihaela Abaza, purtator de cuvant in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Iasi.
De mentionat este faptul ca cele trei situatii avute in vedere la un incendiu sunt: neglijenta, cauzele de natura electrica si actiunea intentionata.loading...

Comentarii
  • Cam o data pe an mergeam la Siraj si ce m-a alertat este ca se fuma oriunde si peste tot.Comert fara nicio regula iar daca faceai vreo obsevatie riscai sa iesi batut daca nu injurat in cel mai fericit caz.Cum? Domnul patron de stand sa mearga la locul de fumat?Inadmisibil.Acum ar merge.Asa este si in bazar numai ca este la aer si mai greu sa ia foc ,iar cat priveste comertul inchideti-l cat mai repede domnule Nichita.

  • daca intradevar cauza este o tigara inseamna ca acolo a ars mocnit toata seara de vineri si sambata pana la 2 cand s-a dat alarma … ca doar in interior nu era nimeni la 2 noaptea sa arunce o tigara nu??? si nici nu avea pe unde sa o arunce ca nu avea geamuri la nivelul de jos iar usisle erau inchise cu lacatul!!! in plus paznicii dormeau in post binemersi fara vreo grija deci vina apartine exclusiv administratiei ICRTI pentru ca nu a functionat sistemul de alarma impotriva incendiilor nu???
    nu vad alta explicatie!!!

  • Ce sa mai inchida, domnule iesean? Si cine sa inchida, Nichita? Ce legatura are? Acolo este clar o mana criminala. Fie ca a aruncat o tigara, fie ca a dat foc interesele s-au vazut din declaratiile si probele scoase la iveala. Si inca nu s-a terminat. Problema este ca au ramas 2** de familii cu copii fara alt venit decat cel castigat din marfa vanduta. Sa ne rugam si sa nu judecam. Si apoi la focul care a fost sigur s-a gasit tigara buclucasa sau asa-zisa candela ramasa aprinsa. Cine era prost sa-si riste marfa fumand in incinta?

  • victoria, fara suparare, da nu ai legatura cu realitatea! deloc! in siraj sau icrti se fumeaza in interior fara nici o grija sau emotie! intrebi cine ar fi prost sa isi riste marfa? ORICARE din cei care lucreaza sau au o afacere acolo! asa ca nu mai posta daca nu stii cate urechi ai!

Adauga un comentariu