Eveniment-Social

Cum s-a facut procurorul frate cu hotul

Publicat: 19 aug. 2011
1

@ Mihai Aignatoaie, un cetatean din comuna Deleni, de langa Harlau, a depus o plangere pentru ca i s-au furat mai multe bunuri din locuinta @ Dupa ce, in baza marturiilor unor martori, a fost indicat si autorul, procurorul Ghenadie Ciobanu l-a scos basma curata pe faptas, spunand ca hotul fusese invitat acasa la pagubit sa-i lucreze pamantul @ Asta in conditiile in care Mihai Aignatoaie nici nu-l cunoastea bine pe hot si nu avea nevoie sa-i lucreze pamantul @ „Nu l-am chemat niciodata pe acel individ la mine acasa. Nu aveam nevoie sa lucrez cu el. In viziunea acestui procuror, toti infractorii sunt nevinovati. Acest procuror este un mafiot basarabean, care-l scoate nevinovat si pe vinovat”, a declarat Vasile Aignatoaie

In urma dezvaluirilor din cotidianul BUNA ZIUA IASI privind neregulile care se petrec la Parchetul Harlau, tot mai multi cetateni, „victime” ale procurorului Ghenadie Ciobanu, au inceput sa sune la redactie pentru a spune prin ce au trecut atunci cand au apelat la Parchetul de pe langa Judecatoria Harlau pentru a li se face dreptate.
Dupa ce, in numerele trecute, a fost prezentat cazul unui individ care, desi a condus fara permis si a accidental mortal o batrana, dupa care a fugit de la locul accidentului, a primit de la procurorul Ghenadie Ciobanu doar o amenda administrativa de 300 de lei, in editia de astazi se va arata cum a reusit acest magistrat sa transforme victima unui furt in vinovat.

Vasile Aignatoaie, din Deleni, a reclamat ca, intr-o zi, din casa si din anexe i-au fost furate mai multe bunuri si produse alimentare, o butelie, saci cu grau, porumb etc. In baza unor marturii ale vecinilor, Politia Harlau l-a indicat pe presupusul hot, un anume Costel Dumitriu, care locuieste intr-un alt sat al comunei. Desi existau unele probe care il indicau drept vinovat, procurorul Ghenadie Ciobanu l-a scos basma curata. Motivele hotararii acestuia sunt absolut penibile, daca nu si revoltatoare. Procurorul spune ca victima era vinovata deoarece l-a chemat acasa pe hot sa-i lucreze in gradina. Mihai Aignatoaie, insa, nici macar nu-l cunoastea bine pe Dumitriu si, in plus, nu avea nevoie sa i se lucreze in gradina. „Nu l-am chemat niciodata pe acel individ la mine acasa. Nu aveam nevoie sa lucrez cu el. In viziunea acestui procuror, toti infractorii sunt nevinovati. Acest procuror este un mafiot basarabean, care-l scoate nevinovat si pe vinovat”, a declarat Vasile Aignatoaie.

Parchetul Alba Lux

Cu toate acestea, procurorul a tinut-o una si buna. „Efectuandu-se cercetari, s-a stabilit ca, in data de 13.07.2006, numitul Dumitriu Costel a mers in gradina petentului, unde a efectuat lucrari agricole. In gradina petentului, Dumitriu Costel a efectuat lucrari circa o ora, dupa care a pus prasitoarea in caruta si a plecat la domiciliu. Cercetarile efectuate au scos in evidenta faptul ca numitul Dumitriu Costel nu a patruns in curtea petentului, ci doar a efectuat prasila in gradina acestuia”, se arata in rezolutia procurorului ciobanu.
Aignatoaie ii spusese procurorului ca nu-l chemase pe Dumitriu sa-i praseasca gradina. Ghenadie Ciobanu a trecut peste acest aspect si, desi constata ca Dumitriu a intrat pe proprietatea lui Aignatoaie, nu s-a autosesizat in legatura cu vreo fapta legata de incalcarea proprietatii sau tulburare de posesie. In ceea ce priveste bunurile furate, procurorul nu s-a obosit sa continue cercetarile. Ghenadie Ciobanu a aratat ca nu Costel Dumitriu a furat bunurile bazandu-se pe marturiile unor „trecatori”, care se aflau prin zona cand s-a produs furtul si l-au vazut pe Dumitriu trecand cu caruta. Procurorul afirma ca acei indivizi nu aveau alta treaba si au tinut sa se uite in caruta lui Dumitriu. „In drumul sau spre domiciliu, Dumitriu Costel, in apropierea locuintei petentului s-a intalnit cu alti cetateni din comuna Deleni, care, la fel, au confirmat ca in caruta acestuia, in afara de prasitoare, nu se aflau alte bunuri”, se mai arata in rezolutia procurorului.

Ghenadie Ciobanu incheie rezolutia prin a nu incepe urmarirea penala impotriva lui Costel Dumitriu. Reamintim ca Directia Nationala Anticoruptie a demarat anul acesta o ancheta privind modul in care se ingroapa dosarele la Parchetul de pe langa Judecatoria Harlau. Deja unul dintre procurorii care au lucrat anul acesta la Harlau, Ioan Popa, a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita si trafic de influenta. Parchetele iesene au inregistrat, insa, mai multe plangeri depuse de cetateni care au sesizat felul in care se infaptuieste justitia la Harlau. Multi dintre cei care au depus plangeri au sustinut ca li s-a cerut mita pentru a scapa de dosarele penale.
Procurorul Ghenadie Ciobanu nu a putut fi contactat.

Comentarii
  • Procurorul Ghenadie a luat ***0* de lei dela Iordachel din Slobozia pt. a interveni intr-un proces al fiicei sale. Este notoriu ca primeste spaga din toate directiile si de oricine. Oare cand va fi parcat in Copou acest mafiot basarabean? Chiar nimeni nu ia nicio masura???? Pana cand???

  • ******,esti un invidios şi un carpanos. Acest material se vede de la o posta ca este comandat.De cine oare. Partea vatamata are dreptul sa se indrepte cu o plangere la procurorul ierarhic superior,si in cazul in care acesta ii respinge plangerea are dreptul sa se indrepte la instanta.Observ ca ai tema cu primul procuror Ciobanu. Eu daca as fi in locul lui te-as tara prin toate instantele,jeg de om ce esti.

  • Esti un hot de bani publici, de iei apararea racketului basarabean, ori ai fetite la produs in Cotnari cu el.

  • Pt faptul ca a-ti depistat un mafiot care ia spaga de la toate categoriile de hoti, incepand cu cotetarii de porci si pasari, si continuind cu primarii din imprejurimi, mafiotii politici gen ……..etc etc etc etc etc..

  • sa stii ca esti un ziarist fara creer ce este obsedat de putina publicitate pentru ca scrieti un ziar de ***** ai noroc.Domnul Ciobanu pe care incerci tu cu atata ura sa il distrugi este cam cu *** de ani mai destept decat tine si nu te ia in seama pentru ca esti un bou si nu necesita atata bataie de cap daca citesti asta maine intru din nou te rog aratami si mie printro poza o plangere al unei persoane ce zice ca distinsul procuror nu la ajutat atunci chiar te voi crede ratatule tu nici cacatul nu il poti manca domnului procuror ratat infect ce esti sa te duci in grota si sa pui un bolovan de 2-3 tone la gura grotii sau chiamama pe mine fraere ca pe langa bolovan iti torn si apa in grota sa mori date-n sloboz de ratat infect

Adauga un comentariu