Mozaic muzical

Cum s-a vindecat Gheorghe Turda de Covid. Ce a făcut de sărbători

Publicat: 12 ian. 2021
Gheorghe Turda in vizita la ambasada in costum popular
Cum s-a vindecat Gheorghe Turda de Covid la 72 de ani.

Cum s-a vindecat Gheorghe Turda de Covid la 72 de ani. Artistul a contractat virusul înainte de Crăciun şi în ciuda vârstei sale a reuşit să treacă cu bine peste asta. Din nefericire pentru acesta, testul pozitiv l-a ținut în casă de sărbători, ceea ce nu s-a mai întâmplat de cel puțin 50 de ani.

În alte ocazii, Revelionul îl găsea cântându-i prințișorului Nicu Ceaușescu.

Cum s-a vindecat Gheorghe Turda de Covid

Până la această vârstă, interpretul de muzica populară a colindat lumea în lung și în lat. A cântat în peste 40 de țări, iar în noaptea de Revelion era de fiecare dată la cântare.

Pentru prima dată după 50 de ani artistul a stat în casa în perioada sărbătorilor. Pe 2 ianuarie a făcut un nou test, care a ieșit negativ, și și-a putut vedea mai departe de treburi.

”Mi-am revenit. Am stat două săptămâni în casă. Și de Crăciun, și de Anul Nou am fost acasă. Eu cred că am răcit când am mers înainte de Crăciun cu o mică delegație la Slănic Prahova și am intrat și în salină, unde aerul era tare. Am avut o răceală și o răgușeală… dar am făcut și testul pentru Covid și a ieșit pozitiv. Dar numai o singură dată am făcut febră, am avut 38. Nu mi-am pierdut gustul și mirosul, ca alte persoane… Am luat un tratament cu antibiotic timp de 7 zile. Acum sunt bine, mă simt bine”, a spus Gheorghe Turda pentru click.ro.

Pandemia i-a dat viața peste cap. Cum s-a vindecat Gheorghe Turda de Covid

Înainte ca pandemia de coronavirus să ne dea viețile peste cap, Turda și colegii săi cântau în turnee tot anul.

”Altădată aveam și 11 cântări, acum cu pandemia, au venit și restricțiile, iar artiștii nu mai pot susține concerte. Pe vremea lui Ceaușescu mergeam de Anul Nou să cântăm pe la întreprinderi, iar 12 noaptea mă prindea la Romexpo la cupolă, unde îi cântam lui Nicu Ceaușescu. Venea la tineret… mergeam cu un autoturism Dacia de pe atunci pe Aleea Expoziției, dar pe gazonul verde… și era scandal că am mers pe gazon. S-a împotmolit mașina, era noroi, într-un an cam cum e vremea acum, fără zăpadă la Noul An. Ne-au recunoscut, că erau speriați că vine «tovarășu Nicu și ne găsește pe gazonul verde»”, și-a amintit Gheorghe Turda.

Fosta iubită i-a dedicat o poezie

Gheorghe Turda a fost implicat într-o relaţie cu intepreta de muzica populară Nicoleta Voicu. În urmă cu ceva timp această i-a dedicat o poezie celebrului cântăreţ.

Versurile poeziei au fost criticate la acea vreme de către fanii celor doi, fiind considerate deocheate.

„Te-aş iubi ca o felină/ În lenjerii de mătase./ Să-mi simţi trupul pe tot trupul,/ Geana nopţii să se lase.// Îţi simt buzele pe spate,/ Agonia-n mine curge./ Tu mă arunci în păcate,/ Eu te iubesc pân’ la sânge.”

Gheorghe Turda nu a fost impresionat de versurile transmise de fosta sa iubită.

„Un maramureşean, când îşi dă cuvântul, îl şi respecta. Eu am spus că ne-am despărţit şi nu vreau să mă mai împac cu Nicoleta. Am auzit că e tristă, că plânge pe la televizor, dar nu mă înmoaie. Poezia e frumoasă, doar că ea a făcut o gafă prea mare ca eu să pot să trec peste ea”, a declarat interpretul de muzica populară pentru sursa mai sus-mentionata.

Drama neştiută a lui Gheorghe Turda

Gheorghe Turda s-a vindecat de COVID la vârsta de 72 de ani, însă de-a lungul vieţii sale a trăit o adevărată drama.

Gheorghe Turda a fost căsătorit timp de 37 de ani cu o balerină, dar femeia a murit în 2008, cântăreţul de muzica populară fiind extrem de afectat.

„În timpul unui turneu în Japonia, în 1987, soţiei mele, prim-balerina solista a Ansamblului Rapsodia, i s-a declanşat o boală teribilă, leucemie cronică trombocitara. Acel turneu a fost extrem de solicitant, în 35 de zile am avut 32 de concerte şi foarte puţin timp de odihnă. În urma vizitei la Hiroshima a apărut boala, probabil din pricina climei şi a radiaţiilor care au persistat încă din 1945, chiar şi astăzi fiind urmări ale bombei atomice. Din păcate, după o luptă de mai bine de 20 de ani, Dumnezeu nu a mai vrut s-o ţină lângă mine. După moartea soţiei a trebuit să-mi continui drumul vieţii, deşi nu a fost deloc simplu,” mărturisea Gheorghe Turda în revista «Taifasuri».

Adauga un comentariu