Secretele istoriei

Cum s-au razbunat rusii in 1986 pe teroristii care le-au rapit diplomatii

Publicat: 23 nov. 2015

In 1986 ziarul „Los Angeles Times” scria despre metodele brutale pe care serviciile secrete ruse (KGB) le-au aplicat teroristilor arabi, ca sa-i determine sa elibereze dipomatii sovietici luati ostatici. Datorita acestor metode dure si aparent eficiente, KGB a reusit sa faca fata teroristilor care atacau interesele soviectice din Orientul Mijlociu.

Conform informatiilor preluate de ziarul american din presa din Ierusalim, serviciile secrete ruse au reusit sa asigure eliberarea a trei dipomati din Bierut dupa ce au castrat o ruda a unui lider libanez extremist, apoi au impuscat ruda in cap si au trimis „organele prelevate”  liderului musulman.

Conflictul a pornit dupa ce musulmanii extremisti au rapi patru diplomati sovietici si au cerut Moscovei sa opreasca presiunea asupra guvernului Siriei si sa nu mai bombardeze militantii pro-Siria din orasul libanez Tripoli.

Vezi si O racheta palestiniana a fost lansata in Israel. Nu s-au inregistrat victime

Soldatii rusi nu au oprit atacurile, iar corpul unuia dintre diplomatii sovietici, Arkady Katkov, a fost gasit cateva zile mai tarziu pe un camp in Beirut. Atunci KGB-ul a rapit si omorat o ruda a liderului grupului Shias’ Hezbollah, un grup extremist, pro-Iranian, suspectat de mai multe atentate teroriste impotriva tintelor occidentale din Liban.

Parti din corpul rudei omorate au fost trimse liberului Hezbollah cu avertizarea ca ar putea pierde si alti apropiati intr-un mod similar daca cei trei diplomati sovietici ramasi ostatitci nu sunt eliberati imediat. Rusii au fost eliberati imediat dupa, potrivit zf.ro.

Ziarul din Ierusalim a redat atunci declartiile unor cetateni care spuneau:„Asa lucreaza rusii. Ei actioneaza, nu stau la povesti, iar acesta este limbajul pe care Hezbollah il intelege. ”

Dupa acest incident alti sase americani au disparut, iar autoritatile presupun ca au fost luati ostatici in Libia.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit