Magazin

Cum sa ai o piele stralucitoare si cu aspect sanatos

Publicat: 08 nov. 2014
1

Cel putin trei portii de fructe si legume consumate zilnic – inclusiv morcovi, varza si kiwi – asigura un aspect sanatos si stralucitor al pielii in doar cateva saptamani, potrivit unui studiu realizat de psihologii de la Universitatea St Andrews.
Specialistii i-au fotografiat pe participantii la studiu, barbati si femei, carora le-au analizat tenul inainte si dupa perioada de testare. S-a observat astfel ca un consum crescut de fructe si legume contribuie la o colorare cat mai naturala a tegumentului.

Cercetatorii au calculat astfel ca aproximativ trei portii de fructe si legume consumate zilnic timp de sase saptamani sunt suficiente pentru mentinerea sanatatii, in timp ce mai mult de trei portii de fructe si legume consumate in aceleasi conditii pot contribui la „cresterea atractivitatii” unei persoane, informeaza dailymail.co.uk. Carotenoizii – nutrientii responsabili pentru culorile alimentelor, inclusiv ale morcovilor si cartofilor dulci – sunt cei care contribuie la o piele frumoasa si sanatoasa.

Carotenoizii, care sunt in numar de cateva sute, sunt prezenti, de asemenea, in diferite straturi ale pielii. Dintre acestia, betacarotenul si licopenul sunt asociati unui numar mare de beneficii pentru sanatate. Carotenoizii din retina, de exemplu, protejeaza ochii.
In cadrul unui alt proiect, participantii au fost rugati sa isi spuna parerea cu privire la cat de atragatoare considera ca sunt chipurile lor. Cei ale caror fete aveau „o stralucire sanatoasa” s-au declarat mai multumiti de modul in care arata in comparatie cu aceia carora le lipsea acea stralucire.

In acest context, cei care organizeaza campanii in care recomanda consumul de fructe si legume pentru mentinerea sanatatii s-ar putea folosi si de acest nou studiu pentru promovarea unei alimentatii sanatoase.

Adauga un comentariu