Timp liber

Cum sa ai o vacanta perfecta pe cont propriu

Publicat: 24 ian. 2011

Te-ai hotarat in ultimul minut sa pleci in vacanta si vrei mai mult lux pentru mai putini bani? Cel mai bine este sa cauti mici companii cu multe proprietati.

Indiferent daca esti indragostit de o vila la tara, un apartament pe malul marii sau unul in inima orasului, cautarea unei pensiuni in care sa-ti petreci vacanta iti ofera mult mai multa intimitate decat un hotel obisnuit. Iti permite sa alegi locul potrivit nevoilor tale dintr-o mai mare varietate de locatii si, cel mai important, iti ofera oportunitatea de a trai si a gati ca un localnic (chiar daca numai pentru cateva zile).
 
Tu alegi cat platesti pentru vacanta

Suma pe care o platesti depinde de cat de luxoasa este pensiunea, sezonul in care o inchiriezi, dar si popularitatea destinatiei. Indiferent de bugetul pe care il ai la dispozitie, vei salva niste bani prin faptul ca nu va mai trebui sa lasi bacsis, sau sa mai platesti taxe de parcare. Facand niste estimari, ajungem la concluzia ca pensiunea este mai la indemana decat hotelul.

Sfat: Daca inchiriezi pensiunea printr-o agentie de turism, te va ajunge mai scump decat in cazul in care vorbesti direct cu proprietarul.

Fa cercetari cu privire la destinatie

Ghidul nostru de vacanta te invata cum sa nu te trezesti in fata unei situatii neasteptate, atunci cand ajungi la destinatie. Cel mai bine e sa-ti faci temele de acasa si sa afli care sunt preturile la taxi, sarbatorile religioase sau nationale care pot ingreuna mersul lucrurilor, si zonele pe care sa le eviti neaparat.
 
Afla cu ce utilitati este dotata casa

Redu campul cercetarii. Vezi daca pensiunea visurilor tale are masina de spalat si alte aparaturi necesare. Intereseaza-te si vezi cat anume este taxa pentru curatenie. Proprietarii vor ca tu sa te simti confortabil, dar poate fi o mare diferenta intre definitia ta de confort si definitia lor.
 
Plata

Se poate intampla ca unii proprietari sa prefere ca viitorii clienti sa plateasca un depozit, in cazul unor stricaciuni ale casei. E bine sa fii pregatit si pentru acest lucru!loading...

Adauga un comentariu