Frumusete

Cum sa alegi corect parfumul. Diferenta dintre parfum, apa de toaleta sau eau fraiche

Publicat: 03 oct. 2019

Atunci cand sunt intr-un magazin cu produse cosmetice si aleg un parfum, cei mai multi oameni nu acorda atentie descrierii de pe ambalaj. Cumpara in functie de aromele preferate. Cu toate acestea, detaliul notat in partea de jos a sticlei iti arata cat de concentrat este parfumul si, prin urmare, cat de mult persista pe piele. Iata care este diferenta dintre parfum, apa de toaleta, eau freche sau apa de colonie:
 
Parfum

Parfumurile sunt folosite de mii de ani, in trecut fiind realizate din extracte naturale. in prezent, parfumul are cea mai mare concentratie de uleiuri esentiale si arome, de aproximativ 20-30%. Produsul obtinut are o consistenta mai densa si persista mai mult. Aromele parfumului pot rezista pe piele timp de aproximativ sase ore si pe haine persista mai mult de o zi. Din aceasta cauza parfumul este cea mai scumpa varianta dintre toate produsele de parfumerie. Tocmai de aceea nu este folosit de obicei in timpul zilei, fiind mai potrivit pentru seara.

Apa de parfum

Cei mai multi oameni confunda apa de parfum cu parfumul. Dar in acest caz cuvantul cheie este „apa”, care accentueaza faptul ca esenta este mai diluata decat in cazul parfumului. Concentratia de uleiuri esentiale si arome din apa de parfum este putin mai scazuta decat in cazul parfumului, fiind in jur de 15-20%. Persista pe piele aproximativ patru ore si, in comparatie cu parfumul, este mai usor, putand fi purtat in timpul zilei.

Apa de toaleta

Apa de toaleta a fost produsa pentru prima data in secolul XIV si era numita si „apa divina”. In prezent, apa de toaleta este o forma de parfum diluata cu alcool si care are o concentratie de esente de 5-15%. Rezista de obicei doua pana la trei ore pe piele. Ofera un parfum discret, fiind potrivita pentru uzul zilnic. Este una dintre cele mai populare produse de parfumerie din prezent pentru ca are un pret accesibil.

Apa de colonie

Denumirea „apa de colonie” este de data de orasul Cologne din Germania, acolo unde a fost creat pentru prima data acest produs, in anul 1709. Era destinat in special barbatilor, insa in prezent apa de colonie se refera la produsele de parfumerie cu o concentratie scazuta de arome si uleiuri esentiale. Apa de colonie are o concetratie de aproximativ 2-4%, fiind un amestec de uleiuri esentiale, apa si alcool. Rezista pe piele in jur de doua ore.

Eau fraiche

Eau fraiche se traduce prin „apa proaspata” si reprezinta cel mai putin concentrata forma de parfum. Nivelul uleiurilor esentiale din eau fraiche este de 1-3%. Rezista pe piele mai putin de o ora, oferind un parfum discret. Sunt folosite de obicei arome simple, proaspete. Pentru ca are o concentratie scazuta de uleiuri esentiale si arome, eau fraiche este una dintre cele mai ieftine optiuni. Poate fi folosita in orice moment al zilei, inclusiv inaintea activitatilor sportive.  sursa: eva.roloading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit