Mama si copilul

Cum sa alegi jucarii sigure pentru copii

Publicat: 21 dec. 2010

Craciunul, sarbatoarea mult asteptata de cei mici, este si un bun prilej pentru comerciantii de jucarii de a-si creste vanzarile. Bazandu-se pe apetitul parintilor pentru cumparaturi, producatorii se intrec in aceasta perioada in a scoate pe piata noi modele de papusi, masinute, jocuri si console.


Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor
(ANPC) recomanda parintilor sa fie atenti de unde cumpara jucariile pentru cei mici. Pentru a avea certitudinea ca nu ofera copilului o jucarie periculoasa, adultii trebuie sa achizitioneze numai produse etichetate corespunzator, avand avertismentele de varsta, ca si instructiunile de asamblare, acolo unde este cazul.

Recomandarile ANPC si ale Comisiei Europene
1. Cumpara jucarii numai din magazine de incredere, chiar daca sunt mai scumpe.
2. Inainte de a pune in cos o jucarie, citeste recomandarile privind varsta si siguranta. Alege doar jucariile recomandate pentru varsta copilului tau.
3. Cumpara doar jucarii care au pe ambalaj marcajul CE, semn ca sunt conforme cu normele de siguranta UE.
4. Pentru copii sub trei ani nu cumpara jucarii cu parti mici detasabile, deoarece ei au tendinta sa bage totul în gura, existand pericolul sa se inece.
5. Orice jucarie ai alege, inainte de a i-o da copilului, verifica daca toate partile sunt bine lipite, cusute si nu exista riscul sa se desprinda.
6. Dupa ce vine Mosul ai grija sa nu lasi ambalajele, mai ales pungile de plastic la indemana copiilor mici. Exista riscul sa se sufoce daca se joaca cu ele.
7. Atentie si la jucariile cu baterii! Exista riscul de arsuri prin contact cu bateria supraincalzita sau daca exista scapari ale electrolitului.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit