Magazin

Cum să alegi o pardoseală de vinil?

Publicat: 26 iul. 2021

Pardoseala este un element esențial pentru estetica și confortul casei tale. Dar, în funcție de felul în care o vei folosi și de bugetul de care dispui, trebuie să faci anumite alegeri. Cum trebuie să alegi pardoseala din vinil? Vei afla în cele ce urmează.

Pardoseala din vinil cunoaște o popularitate din ce în ce mai mare în ultimii ani. Revine deci în forță și îmbracă solul cu stil.

Astfel că, o pardoseală de vinil este o soluție de decor foarte eficientă și foarte practică, ideală pentru a schimba decorul foarte repede, la un preț competitiv.

Pardoseala din vinil vine cu o mulțime de avantaje. În primul rând, oferă un mare confort de utilizare deoarece este foarte plăcută la atingere și nu este rece. Este un bun izolant fonic și este foarte ușor de pus sau de curățat.

Alege pardoseala de vinil de pe https://www.wilio.ro / listă de prețuri / podele-din-vinil în funcție de nevoi.

Atunci când vorbim despre pardoseala de vinil, există două mari familii sau două mari categorii: cele uni sau cele cu imprimeuri.

O pardoseală uni este sobră și se poate asocia în mod armonios cu orice tip de decor. Există cea mai mare paletă de culori, de la cele mai vii și mai puternice, până la cele mai pastelate pentru a crea cea mai frumoasă ambianță.

Pardoselile care imită materialele sunt extrem de realiste și pot reproduce cu fidelitate parchetul din lemn masiv cu detaliile sale sau cu efectele sale autentice. Imitațiile pardoselii din beton sau metal sunt și ele disponibile. Piatra naturală- ardezia sau granitul sau gresia nu sunt nici ele uitate, deoarece permit obținerea unei ambianțe unice și personalizate.

Încăperea unde va fi pusă pardoseala din vinil este cea care determină grosimea sa.

  • dacă alegi pardoseala din vinil pentru o încăpere  cu trafic ocazional, va trebui să alegi un model de 0,12- 0,15 mm.
  • dacă alegi pardoseala din vinil pentru o încăpere cu trafic mai intens, poți alege un model cu o grosime între 0,15 și 0, 25 mm.
  • iar dacă alegi pardoseala din vinil pentru un trafic mai intens, grosimea sa va trebui să fie între 0,25 și 0,30 mm.

Ce grad de izolare fonică trebuie să alegi? Gradul de izolare fonică și acustică este cel care este un element esențial atunci când locuiești într-un apartament sau pentru anumite încăperi ale casei. Grosimea și straturile sale de spumă pot garanta o bună izolare fonică.

Ce tip de aplicare vei alege?

  • Rulourile au în general, între 2 și 4 metri. Cu acest tip de pardoseală din vinil vei asigura cea mai bună omogeneitate în casă.
  • Dalele clipsabile sau auto-adezive sunt foarte ușor de aplicat și pot să fie înlocuite individual în caz de probleme. Se pot folosi mai ales pentru a acoperi o gresie mai veche.
  • Lamele clipsabile sau auto-adezive sunt foarte ușor de pus și ele și au un efect de parchet. Tonuri naturale, imitarea unui lemn mai închis sau alb… chiar ai de unde alege. Posibilitățile sunt numeroase.
Adauga un comentariu