Calatorii

Cum să călătoreşti gratis în toată Europa. Ce trebuie să facă tinerii de 18 ani

Publicat: 12 nov. 2019

Cum să călătoreşti gratis în toată Europa. Motive de bucurie pentru tinerii europeni. Comisia Europeană a făcut anunţul aşteptat de toţi pasionaţii de călătorii. Astfel, au început înscrierile pentru a patra rundă a programului “DiscoverEu”. Prin acest program de succes, tinerii de 18 ani pot călătorii gratuit cu trenul în Europa.

Cum să călătoreşti gratis în toată Europa. Programul DiscoverEu

În ultimul an, peste 50.000 studenţi au primit permise de călătorie în Italia, Spania, Franţa, Austria şi nu numai. În România, Comisia Europeană a oferit aproape 2.000, de astfel de permise. Cei care nu s-au înscris mai au timp până pe 28 noiembrie.

Teodora Doroftei a călătorit zece zile prin Europa prin programul DiscoverEu. S-a înscris în program în anul 2018. A fost în Viena, Budapesta, Munchen şi Praga, iar preţul biletelor de tren a fost suportat de Comisia Europeană.

“Aş repeta-o oricând. Cu trenul este foarte frumos să călătoreşti şi mai ales experienţa asta de backpacker, adică o persoană care călătoreşte doar cu rucsacul în spate, cu mijloace de transport în comun şi mi se pare mult mai interesant să fi călător decât turist, pentru că ai ocazia să explorezi mult mai bine destinaţiile în care te duci”, a declarat Teodora Doroftei, studentă.

Aproape 2.000 de tineri din România au primit permise gratuite de călătorie cu trenul în Europa în ultimul an şi jumătate.

Cei care vor să se înscrie acum în programul DiscoverEu trebuie să fie născuţi în 2001 şi să fie cetăţeni europeni. Apoi trebuie să completeze un formular online şi să răspundă la un chestionar pe site-ul dedicat campaniei.

Descoperă Europa călătorind cu trenul

Ştefan Turcu, reprezentantul Comisiei Europene în România: “Este foarte important să nu rateze trenul. Trebuie să se înscrie până la sfârşitul luni noiembrie. Toate datele pe care trebuie să le completeze sunt trecute acolo în limba romană. Există şi un forum. Cei care au fost deja sau cei care vor să se înscrie acum pot pune întrebări acolo. Li se va răspunde cu siguranţă.”

Miruna Cotrău, blogger de călătorii: ″În Europa, fiecare oraş are frumuseţea. Este o oportunitate foarte bună, mai ales cu trenul unde ai mai mult timp, unde ai oportunitatea să te opreşti în anumite oraşe să le vizitezi, să le descoperi. Unde există o comunitate, ai timp să îţi faci prieteni sau mergi cu prieteni, ai timp să povesteşti, să explorezi. E un program foarte bun şi îl recomand cu drag să meargă toţi tinerii şi să călătorească.”

Potrivit consultanţilor în turism, însă, tinerii prefera destinaţiile exotice sau călătoriile de câteva zile.

Gabriela Petcana, manager agenţie de turism: “Se cauta mult city break-urile, avem cu toţii nevoie de câte o pauză şi atunci având avioane cu destinaţii mai apropiate sau îndepărtate, tinerii prefera să fuciga, să aibă câte o escapadă urbană undeva. Pentru destinaţii mai îndepărtate, dacă mergi cu avionul, pachetele sunt undeva cu transfer, cu cazare, în jur de 250-300 de euro de persoană.”

Tinerii care sunt acceptaţi în program pot călători gratuit până la 30 de zile în perioada 1 aprilie 2020 şi 31 octombrie 2020.loading...

Adauga un comentariu