Eveniment-Social

Cum sa castigi la sigur o licitatie la primaria lui Nichita

Publicat: 13 iul. 2010
1

@ O firma ieseana a fost favorizata de primarie @ Marti a avut loc o licitatie pentru achizitionarea a 50 copertine si 50 city-light-uri @ Primaria a stabilit o prevedere bugetara de 820 mii lei fara TVA @ A fost impusa o conditie care a dat peste cap participarea altor firme @ „Ofertantul va prezenta o mostra la scara de 1:1 pana la data deschiderii ofertei. Mostra va fi depozitata la sediul RATP Iasi, strada Silvestru nr. 5”, se arata in caietul de sarcini @ Exista suspiciunea ca Smart Producton SRL avea deja produsele pregatite @ La primarie este deja de notorietate ca firmele de casa ale PSD castiga licitatiile @ „Am avut contracte in Bucuresti si in Constanta. Noi am dus macheta de saptamana trecuta. Costa cam pe acolo (5 mii euro – n.r)”, a spus Catalin Dragan, unul dintre asociatii firmei

Angajatii din subordinea primarului Gheorghe Nichita au pregatit o noua licitatie cu dedicatie. Un contract de aproximativ 820 mii lei fara TVA este pe cale sa intre in posesia firmei iesene Smart Production SRL. Municipalitatea vrea sa achizitioneze 50 de copertine pentru statiile RATP si 50 city-light-uri ce vor contine harta orasului. Luni, 12 iulie, a fost declansata procedura de achizitie. Chiar daca s-au inscris patru firme, trei au renuntat pentru ca in caietul de sarcini exista o conditie importanta, ce pare sa favorizeze firma Smart Production SRL. „Ofertantul va prezenta o mostra la scara de 1:1 pana la data deschiderii ofertei. Mostra va fi depozitata la sediul RATP Iasi, strada Silvestru nr. 5”, se arata in caietul de sarcini. Numai ca o astfel de macheta costa in jur de cinci mii euro. In aceste conditii, firmele Grafis Art SRL, Rodotex SRL si Aero Compozite SRL nu au mai participat la sesiunea de deschidere a ofertelor. Reprezentantii firmelor au precizat ca nu se merita realizarea unei machete pentru ca in cazul in care pierdeau in cadrul licitatiei, nu ar fi recuperat banii. Astfel, nu poate fi evitata suspiciunea ca licitatia a fost dedicata firmei Smart Production SRL. „La licitatia electronica s-au inscris patru firme. Numai una a depus oferta. Urmeaza sa evaluam din punct de vedere tehnic. Nu stim oferta financiara pentru ca este licitatie electronica. Noi am cerut ca in doua luni de la semnarea contractului sa fie livrate echipamentele”, a declarat Beatrice Fotache, manager proiect. Achizitia face parte din proiectul european Archimedes. Municipalitatea ieseana beneficiaza de o alocare bugetara de 4,7 milioane euro, din care jumatate reprezinta contributia Comisiei Europene.

Cine este Smart Production?

Conform Oficiului National al Registrului Comertului, Smart Production SRL a fost infiintata la inceputul anului 2005. Firma figureaza cu sediul in str. Padurii nr.6, sc. C, et.1, ap.4. Societatea este condusa de asociatii Catalin Teodor Dragan si Ioan Oghina. Edilii au cerut si experienta in domeniu. „Se solicita dovada ca ofertantul a finalizat in ultimii 3 ani minim un contract de furnizare statii (confectii metalice) si instalare similar cerintelor din caietul de sarcini, minim 50 bucati. Se solicita dovada ca ofertantul a finalizat in ultimii 3 ani minim un contract productie mijloace publicitare (city light-uri) similar cerintelor din caietul de sarcini, minim 50 bucati”, se arata in caietul de sarcini. Reprezentantii societatii comerciale ofertante sustin ca au experienta pe acest tip de contract. „Am avut contracte in Bucuresti si in Constanta. Noi am dus macheta de saptamana trecuta. Costa cam pe acolo (5 mii euro – n.r)”, a spus Catalin Dragan, unul dintre asociatii firmei.

Un alt contract

Smart Production SRL nu este la primul contact cu municipalitatea. Anul trecut a mai prins un contract consistent de 950 mii lei. Contractul se afla inca in desfasurare. Mai precis, primaria a alocat aceasta suma pentru achizitionarea a sapte hale metalice ce vor fi montate pe amplasamentul vechiului hipodrom din zona CUG, acolo unde va fi mutat bazarul de sub pasajul Nicolina. Halele demontabile au o lungime de 24 metri si o latime de 6 metri.

Apropiatii PSD castiga licitatiile

Este de notorietate faptul ca licitatiile sunt castigate de firmele care au prestat candva pentru filiala PSD Iasi condusa de primarul Gheorghe Nichita. Corina Danila, actrita de telenovele si membra PSD, prietena cu primarul Gheorghe Nichita, a castigat anul trecut o licitatie organizata la primarie, in calitate de reprezentant al firmei DCN Multimedia Production SRL Bucuresti. Actrita s-a gandit ca se poate castiga o suma frumoasa si la Iasi, bineinteles cu ajutorul bunului primar. Licitatia viza realizarea unor ghiduri destinate copiilor. In conditiile in care prevederea bugetara a fost stabilita la 161.250 lei, oferta financiara a fost de 159 mii lei, aproximativ 40 mii euro. Si firma Ambra Sign SRL, cea care a ajutat in campania electorala PSD, a prins un contract de 641 mii lei, dar in calitate de asociat cu Accent Print SRL. In consecinta, cine e cu PSD are un contract garantat la primarie.

Comentarii
  • Nichita stii ca noi te sustinem … Dar nu uita este randul tinerilor sa preia puterea … Cu forta sau nu tot vei fii inlaturat …
    PS : S.S.

  • Si uite asa iar o face dl. BOUaru pe inteligentul si scrie ce ii dicteaza altii …. Iata de ce o vom duce din ce in ce mai bine. Cu presa care interpreteaza ce si cum vrea, cu decizii schimbate peste noapte etc. Mai iei si salariu pentru ce scrii dl. BOUaru? Ai putea sa faci un gest caritabil si sa te gandesti ca altii nu au o paine pe masa in timp ce tu te chinui sa otravesti mintile unor oameni care mai citesc presa.

  • SI uite-asa tot apar postaci pe forumuri platiti de acest partid capusa numit PSD. Din cauza unor oameni ca voi fara nici un fel de coloana suntem azi unde suntem. Nu va e rusine sa va prostituati in felul asta?

  • Hai mai steaua … daca vrei sa pui ceva pe masa ia si munceste individual nu mai astepta sa iti dea statul … nichita sau altii … ca de 20 ani asteptati ajutoare sociale si va plangeti ca nu va da nimeni job. Daca erai destept dupa 89 te bagai in afaceri dar cum nu ai fost nu esti…destept

  • nu mai spuneti ca aceste firme sunt apropiate de psd ,ele sunt apropiate numai de nichita care nu are nici o treaba cu psd-ul ci numai cu buzunarul lui Asta este un excroc notoriu si nici unul dintre prostii care au muncit pentru psd nu au primit nici un contract sau nici macar o lucrare de 2 lei . Prostii muncesc si aduc bani pt pardid si el ia toate comisioanele numai pt el Chiar stie cineva de casa de vacanta pe care o are la Monte-Catini in Italia? O sa va dau o poza sa vedeti ce are banditul asta!

Adauga un comentariu