Sfaturi pentru casa si gradina

Cum sa cresteti lalele pe tot parcursul anului! Secretul cum puteti face acest lucru fara pamant!

Publicat: 03 mai 2018

Imaginati-va: peste geam este vreme posomorata, este lapovita si este frig. Si pe pervaz aveti lalele gingase, intens colorate si frumoase, crescute chiar de dumneavoastra! Plantele vii, mai ales care infloresc pe tot parcursul anului sunt o placere. Curand veti afla cum sa cresteti lalele acasa. Si nici de pamant nu aveti nevoie! Doar o vaza rafinata si apa…

Aveti nevoie de:

  • bulbi mari de lalele potriviti pentru sadire;
  • recipiente frumoase, transparente, pentru plantare;
  • margele, bile de sticla, pietricele;
  • apa.

Procesul de crestere a lalelelor in apa:

  1. Mai intai de toate, cumparati bulbi mari de lalele potriviti pentru plantare si crestere acasa. Pink Impression, Monte Carlо, Ad Rem, Princess Victoria exista o varietate de soiuri, alegeti care va sunt pe plac.
  2. Puneti bulbii in frigider pentru 13-17 saptamani. Important! Nici intr-un caz nu pastrati merele alaturi de bulbii de lalele, de altfel planta nu va inflori.
  3. Intr-un vas asezati margele si pietricele, umpleti-l cu apa pana aproape acoperiti pietrele.
  4. Asezati bulbii de lalele pe pietricele cu mugurii in sus. Mugurii trebuie sa ajunga singuri in apa, daca puneti bulbii direct in apa, ei pur si simplu vor putrezi.
  5. Depozitati recipientele cu bulbi intr-un loc racoros si intunecat pentru aproximativ 6 saptamani.
  6. Si in sfarsit puteti transfera recipientele cu lalele pe pervazul luminat de soare. Dupa doar 3 saptamani, deja va veti putea bucura de frumusetea acestor flori.

Desigur, bulbii vor inflori doar cateva saptamani, nu pe tot prcursul anului. Dar daca veti planta bulbi pregatiti in diferite perioade, pe pervaz veti avea permanent flori proaspete!loading...

Adauga un comentariu