Magazin

Cum să cumpăr Shiba Inu (SHIB) în România?

Publicat: 23 iun. 2022

În 2013, un grup de dezvoltatori software a creat Dogecoin, o criptomonedă numită după un meme popular de pe internet. Proiectul a fost o glumă, menită să arate faptul că mii de criptomonede au fost create fără un scop sau fără să răspundă unor nevoi de piață pe termen lung.

Dogecoin a dat startul pentru un nou tip de criptomonedă. Piața cripto include acum sute de monede meme cum este Dogelon Mars, Kitty Inu, Loser Coin, Hoge Finance, MonaCoin, DogeBonk, Woof, Pepemon Pepeballs, Zelda Inu, DogeCola, FarmerDoge, și Zombie.

Una din noile monede meme au devenit notorii în 2021. Shiba Inu – numită după o rasă de câine din meme-ul Doge – a devenit una din cele mai căutate criptomonede de pe piață când valoarea sa a crescut de la 0,00000004 euro per monedă, în mai 2021, la 0,00006135 euro la finalul lui octombrie. Aceleași monede SHIB cumpărate cu doar un euro, în mai 2021, au crescut în valoare la peste 1.500 euro în mai puțin de șase luni.

Grupurile SHIB de pe internet au luat-o razna. Investițiile în moneda meme au început să pară a fi o strategie deșteaptă.

Iată o trecere rapidă în revistă și câteva sfaturi despre cum cumperi Shiba Inu.

CE FACE SHIBA INU SPECIAL?

Shiba Inu a fost lansat în august 2020 de o persoană anonimă sau grup sub numele de Ryoshi – un cuvânt japonez care înseamnă “pescar.” În schimbul unui plan de proiect detaliat care este cunoscut, în mod obișnuit, drept cartea albă, SHIB a venit cu un woofpaper. Proiectul a fost, în mare parte, ironic de la început, însă moneda Shiba Inu nu este doar o glumă.

Construite pe blockchain-ul Ethereum, monedele Shiba Inu pot executa contracte inteligente, să creeze monede nefungibile (NFT-uri), și să furnizeze un venit pasiv utilizatorilor care mizează pe monede către fondurile de lichiditate. Ecosistemul Shiba Inu include o bursă de criptomonede numită ShibSwap și o comunitate de dezvoltatori cunoscută ca Armata Shib.

În mai 2021, Ryoshi a trimis jumătate din fondurile de SHIB – 500 trilioane de monede – în portofoliul public cripto al lui Vitalik Buterin, creatorul Ethereum. Buterin a distrus imediat 90% din SHIB într-un proces numit “ardere.” A donat monedele rămase, în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari americani unui fond de ajutor pentru Covid-19 din India.

Fiind adesea menționat ca “Ucigașul Doge,” Shiba Inu a furnizat randamente semnificative investitorilor care au cumpărat criptomonede când prețul său abia trecea de 0 €. SHIB este acum listat pe platformele cripto majore, inclusiv Kriptomat. Cu o capitalizare de piață de peste 13 miliarde de euro și un fond în circulație de peste 500 trilioane de monede, SHIB este acum listat, în mod obișnuit, pe multe burse, printre primele 10 sau 20 criptomonede.

În August 2020, un singur comerciant anonim a cumpărat 70 de trilioane de monede SHIB cu aproximativ 7.000 €. Un an mai târziu, prețul crescător al Shiba Inu a adus acestui teanc de jetoane o valoare de peste 5 miliarde de euro – un randament de 7.1 milioane de procente.

Acest lucru a făcut ca Shiba Inu să devină atractiv pentru investitorii nerăbdători.

CUM ȘI DE UNDE CUMPERI SHIBA INU

Sunt multe locuri de unde să cumperi criptomonede. Multe platforme de modă veche cer cumpărătorilor să instaleze portofele externe, chei criptografice hexadecimale sigure, și interacționează direct cu tehnologia blockchain. Pentru cei mai mulți utilizatori, nu de aici se cumpărăr Shiba Inu. Dacă nu ai o diplomă în informatică, cea mai bună cale să cumperi și să vinzi SHIB este să creezi un cont pe o platformă cripto custodială cum este Kriptomat. Aceste servicii online furnizează prețul curent de tranzacționare pentru SHIB și îți dau șansa să faci o cumpărare. Dacă ești nou în lumea cripto și vrei să știi cum cumperi Shiba Inu, platformele de criptomonede  sunt o alegere grozavă.

Să creezi un cont presupune mai mult decât simpla alegere a unui nume de utilizator și a unei parole. Platformele  care se respectă îți cer să treci prin procesul de verificare a identității, oferind o copie a actului tău de identitate și poate și alte documente. Aceste reglementări Cunoaște-ți Clientul sunt cerute, în mod legal, de website-uri și aplicații care se conformează cu prevederile anti-spălare de bani ale GDPR-ului Uniunii Europene.

Verificarea identității poate fi un proces lung și complicat care durează zile, sau chiar mai mult, pe alte website-uri. Toate website-urile eficientizate, cum este Kriptomat, care operează în toată Uniunea Europeană și în lume, pot să finalizeze acest proces simplu în doar câteva minute.

Începi furnizând adresa și încărcând o fotografie de rezoluție ridicată a pașaportului tău (sau în unele țări, a permisului de conducere). În cele din urmă, Kriptomat te ghidează ce să faci și să încarci un selfie – o fotografie, care se potrivește cu fotografia din documentul tău de identitate. Dacă totul decurge bine, identitatea ta va fi verificată în câteva minute.

Următorul pas este să îți alimentezi contul ca să poți cumpăra Shiba Inu și alte criptomonede. Opțiunile comune includ carduri de credit și debit, transferuri bancare, servicii de transferuri de numerar cum este Neteller și Skrill. Cardurile de credit și debit sunt, în general, cele mai sigure și mai ușoare, însă bursele cripto respectabile oferă opțiuni multiple.

Odată ce depunerea a apărut în contul tău, poți să faci o cumpărare. În funcție de bursă, poți să vizitezi pagina SHIB și să apeși “Cumpăr” sau să selectezi “Cumpără” dintr-un meniu și să alegi SHIB dintr-o listă de criptomonede.

Și asta este tot – ești acum expert la cum să cumperi SHIB. Decizia cheie este să alegi de unde cumperi Shiba Inu. Analizează licențele, procedurile de securitate, instrumentele de investiții, și suportul pentru clienți ca să găsești o platformă care ți se potrivește cel mai bine.

Atunci când cumperi Shiba Inu, nu te alegi cu monede fizice. Cele pe care le cumperi sunt transferate în adresa ta electronică pe blockchain-ul Ethereum, care servește ca fundație tehnică pentru SHIB. Poți într-o zi să alegi să instalezi un software de portofel de criptomonede care îți permite să accesezi blockchain-ul, însă cei mai mulți utilizatori preferă să utilizeze o platformă cum este Kriptomat, care le securizează criptomoneda și se ocupă de tranzacții complexe pe blockchain în numele lor.
Adauga un comentariu