Actualitate

Cum sa elimini punctele negre cu lamaie si bicarbonat de sodiu

Publicat: 26 feb. 2020

Cum să elimini punctele negre. Acestea se formează atunci când porii pielii se înfundă cu exces de celule moarte și murdărie. Astfel, acumularea de sebum în interiorul pielii duce la formarea de dopuri de sebum şi de celule moarte. Iar acestea favorizează apariţia punctelor albe de grăsime, cu efect doar la suprafaţa pielii. Atunci când aerul oxidează sebumul, apar punctele negre. Culoarea lor este dată de melanina din sebum, care se oxidează atunci când ia contact cu aerul.

Cum să elimini punctele negre

Comedoanele se manifesta frecvent în zona T a feţei, nas – frunte – bărbie, unde pielea produce mai mult sebum. Sebumul este secretat pentru a proteja pielea de bacterii. Însă, atunci când este produs în exces, blochează porii şi pielea nu mai poate respira. Coşurile negre de pe nas sunt cele mai deranjante şi vizibile. Dacă ai părul tuns cu breton, atunci eşti predispusă la puncte negre pe frunte. Sebumul din păr poate afecta şi calitatea tenului, favorizând apariţia de comedoane. Punctele negre pot apărea, însă şi pe corp, în cazul unor dereglări hormonale.

Lămâia şi bicarbonatul te scapă de punctele negre

Cum să elimini punctele negre. Pentru a scăpa de acestea ai nevoie de doar două ingrediente la îndemâna oricui. Lămâia şi bicarbonatul de sodiu sunt foarte eficiente în această problemă. Pentru prepararea acestui remediu trebuie să amesteci o linguriţă de bicarbonat de sodiu cu o linguriţă de suc de lămâie. După ce se încheie reacţia chimică, ia pasta rezultată cu degetele curate şi aplic-o pe zonele cu puncte negre. Las-o să acţioneze aproximativ 15 minute, apoi spală cu apă călduţă, masând pielea uşor.

Efecte benefice

În urma acestui tratament, pielea este mai strălucitoare, iar porii curaţi. Poţi folosi bicarbonatul de sodiu şi în amestec cu apa, dar sucul de lămâie este mai eficient. Bicarbonatul de sodiu are proprietăţi antibacteriene, iar sucul de lămâie este astringent şi poate ajuta în timp la micşorarea porilor. Sucul de lămâie este de asemenea antibacterian şi previne infectarea pielii după scoaterea punctelor negre. În plus, conţine alfa-hidroxil, un acid care ajuta la exfolierea blândă a pielii şi curăţarea în profunzime a porilor. Astfel, este prevenită apariţia coşurilor şi a punctelor negre.loading...

Adauga un comentariu