Diete si regimuri

Cum sa evitati anemia

Publicat: 10 dec. 2010

Milioane de persoane – mai ales copiii si femeile – sufera de anemie. Aceasta problema este cauzata de numarul redus al celuleor rosii. Simptomele variaza de la ameteala la iritabilitate. Cel mai des tip de anemie intalnit este datorat lipsei de fier. Alte tipuri de anemie sunt cauzate de deficiente in dieta, de lipsa vitaminelor B 12 si B6, de anumite medicamente, de sangerare menstruala si de mai multe probleme medicale. Urmati acesti pasi pentru a evita problema.

 Pasi
1. Mancati o varietate mare de alimente in fiecare zi inclusiv produse bogate in fier: fructe precum mere, banane, caise si prune; legume cum ar fi sparanghelul, bostan, cartofi, broccoli si legume cu frunze verzi; carne de vita, tofu; si cereale integrale.
2. Mancati alimente bogate in fier ce contin vitamina C. Asta ajuta la asimilarea fierului.
3. Luati vitamina C in acelasi moment in care lauti fier, asta in cazul in care luati suplimente.
4. Evitati zaharul sau consumati in cantitati reduse. Asta va duce la o asimilare mai buna a fierului.
5. Evitati sa folositi antiacizi in acelasi moment in care incercati sa luati fier. Acestia impiedica asimilarea.
6. Luati calciu, vitamina E si zinc, in perioade diferite fata de cele in care luati fier. Acestea pot impiedica asimilarea fierului.
7. Adaugati fructe uscate, precum stafide si prune la dieta dvs. Acestea sunt o sursa buna de fier.
8. Reduceti cantitatea de cafea si ceai negru. Contin substante ce pot impiedica asimilarea fierului.
9. Beti o ligurita de melasa amestecata cu apa calda. Are un gust bun si este o sursa buna de fier, vitamina B si calciu.
10. Daca ciclurile menstruale sunt abundente vorbiti cu medicul dvs. Este posibil sa suferiti de deficienta de fier.
11. Daca luati medicamente intrebati mai intai doctorul. Unele pot impriedica asimilarea fierului si a vitaminelor B.
12. Daca sunteti vegetariana modificati-va dieta deoarece este dificil sa luati destula vitamina B12 fara a manca produse animaliere. Discutati despre suplimente cu medicul dvs.

Sfaturi
Daca mancati in fuga, mancati alimente procesate, sariti peste mese sau treceti la periaode cu diete stricte este posibil sa nu aveti destul fier in dieta dvs. Cea mai buna cale de a evita anemia cauzata de deficiente de hranire este imbunatatirea stilului in care mancati. * Reduceti cantitatea de mancare fast-food. De obicei sunt bogate in grasimi si sodiu.

Atentie
Daca aveti orice intrebari sau nelamuriri vorbiti cu medicul dvs sau cu orice alt cadru medical specializat. Aceasta informatie nu este facuta pentru a tine locul unui sfat sau unui tratament venit din partea medicului.loading...

Adauga un comentariu