Magazin

Cum sa evitati POZITIA MORTII in dormitor. Regulile FENG SHUI

Publicat: 04 apr. 2013
1

Incarcat cu energii pozitive, placut, relaxant si nu in ultimul rand ademenitor. Asa ar trebui sa fie, dupa parerea specialistilor in feng shui, locul in care corpul si mintea trebuie sa se odihneasca dupa o zi de munca intensa.

Expresia „feng shui” provine din dialectul cantonez al limbii chineze: feng inseamna „vant”, iar shui inseamna „apa”. Tot ceea ce tine de amplasarea obiectelor, pornind de la orientarea cladirilor in functie de punctele cardinale si terminand cu mobilarea interioarelor este cuprins in arta feng shui.

Imbunatateste viata amoroasa

Prin intermediul acestei arte se studiaza energia vitala care ne inconjoara, energie pe care chinezii o numesc Chi sau Qi. Feng Shui reprezinta arta de a aranja si de a pozitiona obiectele astfel incat fluxul de energie sa curga nestingherit in interiorul caminului sau al spatiului tau de lucru. „Aceasta arta  influenteaza pozitiv nivelul energetic, precum si starea generala de sanatate”, spun chinezii.
Tot ei sunt cei care subliniaza ca mintea si corpul trebuie sa se relaxeze dupa o zi de munca, iar pentru aceasta, dormitorul – camera principala in care ne odihnim, trebuie sa fie incarcat cu energii pozitive. Un dormitor incarcat de fluxul Chi „alunga insomniile si te ajuta sa isi imbunatatesti viata amoroasa”.

Fara sageti secrete
Conform principiilor feng shui, usa dormitorului trebuie sa se deschida larg, intr-un unghi mai mare de 90 de grade, pentru ca energiile pozitive sa isi poata face loc si sa intre in aceasta camera. Curatenia, hainele aranjate in sifonier, ordinea, sunt reperele principale.
De asemenea, fara culori triste, ori tablouri cu scene de lupta, deoarece specialistii in aceasta arta spun ca toate acestea impregneaza spatiul cu energie negativa. Pentru a realiza o atmosfera primitoare,  dormitorul ar trebui zugravit in culori neutre, precum crem sau culoarea piersicii, iar specialistii in feng shui recomanda albastrul deschis, verdele si culoarea de levantica, culori care vor invoca o energie tamaduitoare.
Obiectele decorative cu forme ascutite nu sunt recomandate: formele ascutite sunt numite in limbaj feng shui „sagetile secrete”, deoarece genereaza vibratii agresive.

Evitati pozitia mortii
Patul este locul in care trebuie sa ne umplem de energie. Tocmai de aceea nu trebuie sa fie indreptat spre o usa sau o deschizatura, ori sa aiba o oglinda in fata lui, deoarece inseamna pierdere de energie si lipsa de securitate. Toate acestea il il extenueaza pe cel care doarme. Evitati sa dormiti cu picioarele catre usa, deoarece in cultura traditionala chineza, aceasta se numeste “pozitia mortii”.  Practicienii feng shui considera ca dormitul in aceasta pozitie „poate stoarce forta vitala”.
Specialistii precizeaza ca „o corectare a spatiului in care traim si muncim ne aduce noroc, bogatie, sanatate si fericire. Aceasta arta straveche ne invata sa traim in armonie cu natura, sa echilibram si sa imbunatatim cursul natural al energiei care se afla peste tot si in toate”.

Intre snobism si intelegere
Practicarea feng shui a fost interzisa in China intre anii 1950-1980, de catre guvernul comunist chinez. Totusi, statiunile de vacanta ale demnitarilor din China au fost construite pe baza unor principii stricte de feng shui.
In prezent, in tarile din Europa, Australia si America de Nord, aceasta arta este din ce in ce mai mult acceptata si pusa in practica. E adevarat, dupa cum tot specialistii in domeniu subliniaza „unii o aplica din snobism, altii pentru ca au inteles despre ce este vorba”.
sursa: evz.ro

Adauga un comentariu