Boli si tratamente

Cum sa evitati un anevrism

Publicat: 10 dec. 2010

Anevrismul este un punct slab in peretele unui vas de sange, cauzat de ingustarea vaselor sau a arterelor. Alte elemente vinovate sunt traumele, infectiile si problemele congenitale. Daca faceti urmatoarele schimbari in stilul dvs de viata este posibil sa reduceti riscul aparitiei lor.

Pasi

1. Mentineti o greutate ideala a corpului si faceti exercitii timp de 30-40 de minute pe zi de 4 ori pe saptamana. Daca faceti exercitii timp de 30 de minute pe zi este un lucru excelent.

2. Mancati multe fructe, legume si alimente bogate in fibre. Evitati grasimile, mai ales cele saturate ce se gasesc in carne, unt si produse din carne.

3. Daca fumati, incercati sa renuntati. Nicotina duce la ingustarea vaselor de sange fortandu-le sa lucreze mai greu. Presiunea suplimentara poate duce la ruperea vaselor.

4. Monitorizati presiunea sangelui. O presiune mare face ca inima sa lucreze mai mult solicitand si vasele de sange.

5. Tratati presiunea arteriala mare imediat. O presiune mare poate duce la producerea unui anevrism.

6. Verificati nivelul colesterolului si faceti schimbari majore ale dietei daca acesta este prea mare. Daca nivelul ramane ridicat in ciuda schimbarilor de dieta vorbiti cu medicul dvs de medicamente pentru reducerea acestuia.

7. Verificati nivelul glicemiei. O glicemie ridicata este periculoasa pentru artere.

8. Cereti medicului sa vada daca suferiti de sifilis. Sifilisul cronic poate cauza anevrism.

9. Evitati constiparea. Incordarea poate afecta rau inima si vasele de sange. Mancati sanatos. Daca constiparea persista consultati un medic.

10. Evitati stresul cronic deoarece duce la ingustarea vaselor de sange, o presiune arteriala mai mare, astfel inima fiind mai solicitata. Reduceti sarcinile la munca, luati parte la cursuri de yoga si evitati sa lucrati peste program.

11. Din doua in doua zile luati cate o aspirina pentru a preveni acumularile din interiorul venelor si al arterelor.

Sfaturi

– Luati aspirina tamponata pentru a diminua efectele secundare gastro-intestinale. 
– Evitati sa luati contraceptive orale daca sunteti in pericol de a suferi de un anevrism.
– Evitati infectiile. Spalatul mainilor cu un sapun antibacterian bun este o cale buna de a va proteja. Feriti-va de oamenii care tusesc sau stranuta.
– Dormiti cat se poate de mult astfel incat sistemul imunitar sa fie bine regenerat.

Atentie
Anevrismul are loc in diferite vase ale corpului asa ca simptomele variaza. Dar oricand simtiti o durere constanta, interna, localizata adanc, consultati medicul dvs.loading...

Adauga un comentariu