News Flash:

Cum sa faci afaceri cu bani de la stat

8 Aprilie 2010
1257 Vizualizari | 0 Comentarii
• Persoanele fizice care doresc sa se inscrie in program trebuie sa fie cetateni romani, sa aiba varsta cuprinsa între 18 si 40 de ani neîmpliniti si sa aiba studii medii sau superioare definitivate cu diploma de bacalaureat/licenta sau adeverinta care sa ateste finalizarea studiilor

Tinerii care doresc sa isi infiinteze o afacere au posibilitatea de a face acest lucru cu ajutorul finantarii oferite prin intermediul programului Start, programul pentru dezvoltarea abilitatilor antreprenoriale in randul tinerilor si facilitarea accesului acestora la finantare. Astfel, cei care doresc sa profite de aceasta masura de ajutor au posibilitatea sa se inscrie in program incepand de maine dimineata, la orele 9.00. Inscrierea in program si solicitarea acordului de principiu pentru finantare se face on-line pe site-ul www.aippimm.ro. Obiectivul programului il constituie stimularea infiintarii de noi microintreprinderi, imbunatatirea performantelor economice ale celor existente, cresterea potentialului de accesare a surselor de finantare si dezvoltarea aptitudinilor antreprenoriale ale tinerilor in scopul implicarii acestora in structuri economice private. Pot obtine finantare persoanele fizice autorizate si microintreprinderile. Persoanele fizice care doresc sa se inscrie in program trebuie sa fie cetateni romani, sa aiba varsta cuprinsa între 18 si 40 de ani neîmpliniti si sa aiba studii medii sau superioare definitivate cu diploma de bacalaureat/licenta sau adeverinta care sa ateste finalizarea studiilor. Microîntreprinderile trebuie sa aiba capital social integral privat, asociatul sau actionarul sa aiba varsta cuprinsa între 18 si 40 de ani neîmpliniti, asociatul unic/asociatul/actionarul trebuie sa fie cetatean roman, cu studii medii definitivate si sa aiba cel mult doi ani de la autorizare/înregistrare la Registrul Comertului la data depunerii formularului de înscriere si trebuie sa aiba ca obiect de activitate productia de bunuri materiale si/sau prestarea de servicii si/sau comercializarea produselor si serviciilor de piata. Firma nu trebuie sa inregistreze datorii si sa nu fie sub incidenta legilor speciale. Programul are doua etape, cursuri de pregatire antreprenoriala UNCTAD/EMPETREC Romania si finantarea implementarii celor mai bune planuri de afaceri. Etapa de finantare include si posibilitatea accesarii unui credit bancar. In acest caz, alocatia financiara nerambursabila este de maximum 70 la suta din valoarea cheltuielilor eligibile, de maxim 100 mii lei, iar valoarea creditului bancar de minim 30 la suta, maxim 50 mii lei. Schema de finantare fara credit bancar presupune o alocatie nerambursabila de maxim 70 la suta din valoarea cheltuielilor eligibile si o contributie proprie de minim 30 la suta. "Asteptam pe toti cei care doresc informatii suplimentare la sediul nostru", a explicat Laura Craiciu, consilier al Oficiului Teritorial pentru IMM si Cooperatie (OTIMMC) Iasi.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.2667 (s) | 22 queries | Mysql time :0.140169 (s)