Aperitive

Cum sa faci clatite

Publicat: 28 ian. 2012

Ingrediente:

2 oua
1 cup faina (cam 200-250 gr)
1/2 cup lapte (125 ml)
1 cup apa minerala carbogazoasa (250 ml)
1/4 lingurita sare
2 linguri unt topit

Mod de preparare:

intr-un bol se bat bine ouale cu sarea,laptele,apa si untul topit. Intr-un alt bol incapator se cerne faina si treptat,amestecand incontinuu se adauga lichidul. Se lasa sa se odihneasca aluatul timp de 30 minute, apoi se mai amesteca inca o data. Se inginge o tigaie, se unge cu ulei, se scurge bine tigaia, apoi se toarna cu un polonic mic aprox. 60 ml compozitie sau 1/4 cup. Cand aluatul a inceput sa faca bulbuci, e semn ca s-a facut pe o parte (dureaza cam 20-30 sec., daca focul e pe mediu), se intoarce pe cealalta parte si se mai lasa inca putin.
Clatite pregatite de Craita.

Citeste si Clatite americane cu sos de branza si fructe de padure



loading...

Adauga un comentariu