Curatenie in casa

Cum sa faci curatenie folosind bicarbonat de sodiu

Publicat: 18 iun. 2019

Dupa fiecare sarbatoare, deci si dupa Rusalii, marea provocare este sa faci din nou din casa ta curatenie luna-bec. Multe persoane se confrunta cu serioase probleme mai ales ca unii musafiri vin, lasa mizerie si pleaca de parca nu s-ar fi intamplat nimic, iar corvoada pica pe capul gazdei. Daca nu stii cum sa faci curatenie dupa Rusalii rapid si eficient, iti spunem ca te poate ajuta bicarbonatul de sodiu.

Curatenia, operatiune reusita cu bicarbonat de sodiu
Nimic nu e mai frumos decat sa petreci sarbatorile alaturi de familie si de prieteni, iar acolo unde se aduna multi oameni, inevitabil vor aparea accidente: rasturnat cafea sau vin pe covor, vase nespalate de doua zile sau pur si asa mai departe. Bicarbonatul este util pentru orice colt al casei tale si te scapa de la petele de grasime de pe masa sau podea pana la curatarea veselei in timp record.

Daca vrei sa scapi mai usor de urmele de ulei sau alte resturi de mancare lipicioare de pe masa din bucatarie sau din living, ai nevoie de doua linguri de bicarbonat de sodiu, doua linguri de otet si putina apa. Amesteca aceste ingrediente si freaca suav cu un burete suprafetele care necesita o curatare totala. Vei vedea cum grasimea se va desprinde imediat, iar mesele vor parea noi de la stralucire.

Bicarbonatul curata si interiorul electrocasnicelor
O alta problema cu care se confrunta multi este curatarea aragazului ori a celorlalte obiecte folosite inainte de Rusalii precum masina de spalat vase, cuptorul cu microunde, frigiderul etc. Pentru a curata in interiorul electrocasnicelor ai nevoie de o sticla cu pulverizator pe care sa o umpli cu apa si cu trei lingurite de bicarbonat. Agita bine sticla si pulverizeaza in locurile pe care vrei sa le cureti.

Cat despre mizeria de pe covor, pete de cafea, suc ori alte lichide, e suficient sa freci covoarele cu o perie pe care sa pulverizezi cu bicarbonat de sodiu combinat cu otet si apa.loading...

Adauga un comentariu