Magazin

Cum sa faci fata asteniei de toamna? Trei plante care te vor ajuta

Publicat: 11 oct. 2015
1

Se intampla sa te trezesti obosit si fara pic de forta? Chiar si dupa ce ai servit cafeaua de dimineata starea de oboseala persista si te ,,aduni” cu greu pentru a face fata sarcinilor de la serviciu. De vina poate fi astenia de toamna, ce aduce mai multe modificari la nivelul organismului.

Plantele care „alunga“ astenia de toamna Medicamente naturale contra asteniei

Trecerea de la temperaturile calde la unele mai scazute, cantitatea mai mica de lumina si alimentatia dezechilibrata sunt doar cativa dintre factorii care pot da peste cap ritmul biologic cotidian. Spre deosebire de barbati, femeile sunt mai predispuse asteniei de toamna, mai ales mamele.

Astfel, starea de oboseala, epuizarea fizica si psihica si chiar starile de depresie pot aparea frecvent pe parcursul toamnei. Inainte de a apela suplimentele din farmacie, incearca leacurile din camara bunicii!

Catusnica, ajutor in caz de astenie Una dintre plantele care te pot ajuta in cazul asteniei de toamna este si catusnica. Prepara o tinctura din catusnica, adaugand 20 de g de planta in 100 de ml de alcool de 70 de grade, dupa care lasi la macerat amestecul timp de 8 zile. Ulterior poti lua 20-25 de picaturi de trei ori pe zi.

Rozmarinul, tonic puternic Si preparatele obtinute din rozmarin sunt recunoscute pentru efectele benefice asupra asteniei. Poti prepara tinctura de rozmarin amestecand 10-15 linguri de rozmarin, un pahar de apa si un pahar de alcool rafinat.

Troscotul, remediu mineralizant, cunoscuta in medicina populara si sub numele de troscova sau hericica, produsele obtinute din troscot aduc beneficii in cazul starile de epuizare fizica si psihica, datorita proprietatilor tonice si hipotensive. Prepara o infuzie din doua linguri de planta uscata, la o cana cu apa fierbinte. Dupa ce lasi la infuzat timp de 10 minute, poti bea cate doua cani de infuzie pe zi.
Adauga un comentariu