Diverse

Cum sa faci o mini-soba dintr-o butelie de gaz goala

Publicat: 21 iun. 2018
14

Mancarea pregatita in aer liber este mult mai gustoasa. Imi place mult sa gatesc in gradina, iata de ce mi-am realizat o mini soba speciala, care s-a dovedit a fi mult mai buna decat cele din comert, plus ca este si frumoasa.

PASI DE URMAT: Luati o butelie de gaz de dimensiune medie, desigur ca goala. Deshideti supapa si lasati sa iasa gazul care a mai ramas. Toata procedura trebuie efectuata neaparat in aer liber. Apoi umpleti obligatoriu rezervorul cu apa, astfel incat sa eliminati toate urmele de gaz. Din considerentele masurilor de securitate nici intr-un caz nu omiteti acest pas.

Apoi, folosind banda adeziva de hartie, trasati schema dupa care va fi taiata usa. Perforati gauri pentru balamale si taiati usa. In partea inferioara a buteliei, faceti gauri mari prin care, in timpul arderii, va ajunge aerul.Fixati zavorul si usa in balamale. In partea de sus, taiati o deschizatura pentru a suda o placa groasa si plata. Datorita ei incalzirea va fi uniforma si veti putea pune pe ea tigaia sau cratita.

Sudati placa. Cosul de fum il faceti sub unghi dintr-un profil. Pentru ca usa sobei sa se inchida mai strans, pe perimetrul usii sudati benzi din otel. Din bare metalice groase, sudati grila din interior. Pe ea vor arde lemnele, iar cenusa va cadea prin gratar la fundul sobei.

In usa, faceti o fereasta ingusta, prin care veti putea urmari procesul placut al arderii lemnelor. Daca doriti ca soba sa fie mai inalta, sudati-i picioruse din bucati de profil. Inainte de vopsire este necesar sa slefuiti toate suprafetele, indepartand astfel vopseaua veche.

Vopsiti soba cu vopsea rezistenta la foc. In cele din urma, obtineti iata asa o soba minunata. Arata foarte dragut si atractiv. Gatitul devine o placere. Datorita faptului ca are dimensiuni mici, o puteti transfera fara probleme oriunde doriti.
Adauga un comentariu