Diverse

Cum sa faci paine cu tarate

Publicat: 24 ian. 2012

Ingrediente:

1 kg faina
500 gr tarate de grau
1 lingura sare
50 g drojdie proaspata sau 2 pliculete uscata
2 linguri zahar
350 ml apa sau bors
100 ml ulei

Mod de preparare:

Dizolvi drojdia, 1 lingurita zahar si 2 lg faina in putina apa calduta, obtinand o maia subtire ca o smantana. (Daca folosesti drojdie uscata sari peste aceasta etapa). Pui intr-un vas faina cernuta,o amesteci cu maiaua,restul de apa calduta, sarea si zaharul. Framanti aluatul incorporand treptat taratele si uleiul. Acoperi vasul si lasi aluatul la crescut 45 min
Dupa ce a crescut aluatul formezi painici, le asezi in tavi unse cu ulei si le mai lasi la crescut 20 de minute. Inainte sa bagi painicile la copt, unge-le cu putina faina dizolvata in apa si presarale cu mac, susan sau diferite seminte. Coace painea pret de 30 min in cuptorul deja fierbinte.
Paine din tarate pregatita de Craita.



loading...

Adauga un comentariu