Aperitive

Cum sa faci paine neagra

Publicat: 23 ian. 2012

Ingrediente:

230 gr faina neagra
75 gr seminte (susan, mac, seminte de floarea-soarelui)
7 gr drojdie
1 lingura ulei de masline
1 lingura miere
aprox. 300 ml apa calduta

Mod de preparare:

Punem intr-un vas adanc 200 gr faina, drojdia o inmuiem cu putina apa calduta, 1 varf de sare si un varf de zahar, 1 lingura miere, uleiul, amestecam bine si turnam in faina. Adaugam si semintele, si amestecam bine, mai adaugam apa si faina atat cat sa rezulte un aluat care curge.
Ungem tava de copt cu ulei si presaram cu faina. Punem aluatul in ea, si lasam sa creasca langa o sursa de caldura cca 40-50 min, cat sa-si tripleze volumul. Dupa ce a crescut, mai presaram cateva seminte deasupra si dam la cuptor pana se rumeneste.
Din cantitatile de mai sus rezulta o paine.
Painea neagra din imagini a fost pregatita de Dia.



loading...

Adauga un comentariu