Lifestyle

Cum să folosiți uleiul de măsline împotriva celulitei și a vergeturilor din timpul sarcinii

Publicat: 01 apr. 2021
Cum să folosiți uleiul de măsline împotriva celulitei și a vergeturilor din timpul sarcinii
Ulei de masline este un aliment esential in dieta mediteraneana

Perioada de sarcină pentru o femeie este cel mai adesea complicată. Prin urmare, apar adesea diverse simptome secundare: oboseală, amețeli, schimbări de dispoziție. Pe lângă procesele interne, există și simptome externe pe piele: celulită și vergeturile. Mulți experți recomandă o varietate de medicamente, dar nu toți și le pot permite. Prin urmare, femeile folosesc adesea remedii naturiste, întrebându-se dacă uleiul de măsline ajută la celulita și vergeturi. Medicii spun că uleiul de măsline pentru vergeturi în timpul sarcinii și după naștere este un tratament excelent împotriva celulitei.

De ce apar vergeturile în timpul sarcinii

Uleiul de măsline este bun pentru vergeturi. Pentru a face față în mod eficient problemei, este necesar să înțelegem cauzele apariției.

Vergeturile sunt întinderi mici sau fisuri pe piele, iar culoarea lor poate fi diferită: atunci când apar, predomină o nuanță strălucitoare, până la violet, iar după aceea se estompează în timp. Vergeturile nu dispar complet.

Conform statisticilor, aproximativ 75-80% dintre femeile însărcinate suferă de acest fenomen. Vergeturile apar la aproximativ 6-7 luni de sarcină. Aceasta nu este o boală, nu trebuie să vă fie frică de vergeturi. Pentru a evita apariția lor, trebuie să știți ce le provoacă și ce trebuie făcut pentru a le preveni.

Există multe motive care pot duce la apariția vergeturilor:

  1. Dezechilibru hormonal. Deoarece există o restructurare a întregului organism, aceasta afectează toate procesele biochimice. Hormoni care sunt responsabili de fermitatea și elasticitatea pielii sunt într-un număr mai mic că de obicei.
  2. Ereditate. S-a dovedit că, dacă o mamă avea vergeturi, atunci fiica ei are o mare probabilitate de apariție.
  3. Femeile au o afecțiune naturală a pielii fragile.

Cum să folosiți uleiul de măsline pentru a scapă de celulită și vergeturi

Pe internet și în mass-media veți găsi o varietate mari de tratamente cu ulei de măsline. În general acestea sunt simple dar și eficiente. În continuarea vă vom prezenta doar câteva din cele mai populare:

  • Ulei de măsline pur . Uleiul de măsline este unul dintre ingredientele cheie într-o dietă sănătoasă în general și în dieta mediteraneană în special. Prin urmare, prin utilizarea regulată a acestui produs, vă faceți corpul mai sănătos și mai puternic. Ceea ce, la rândul său, vă va ajuta să vă protejați de apariția celulitei și a vergeturilor. Dar orice problemă este mai ușor de prevenit decât de rezolvat, nu-i așa? Puteți consuma ulei de măsline și pe stomacul gol.
  • Masaj cu ulei de măsline  . Pentru această rețetă, vă trebui să amestecați 2 linguri de ulei de măsline și uleiuri esențiale: de exemplu, ienupăr, pin și grapefruit (din toate cate 4 picături) sau portocală (3-4 picături). Apoi faceți un duș și aplicați amestecul printr-o mișcare circulară pe zonele cu probleme până când este absorbită. Repetați procedura de 3-4 ori pe săptămână timp de cel puțin o lună.
  • Aromaterapie . Îmbinarea afacerilor cu plăcerea este despre această rețetă: vă ajută să vă relaxați perfect! Umpleți o cadă plină cu aproximativ 40 ° C apă și turnați în ea un amestec de 2 linguri de ulei de măsline și câteva picături de ulei de portocale. Baia trebuie să dureze până la 20 de minute. Și poți să faci fără clătire și doar să-ți usuci corpul cu un prosop moale. Trebuie să repetați procedura timp de aproximativ o lună, în fiecare zi.

Uleiul de măsline este în general foarte benefic pentru întreg organismul. Uleiul de măsline este și foarte eficient pentru problemele cu colonul.
Adauga un comentariu