WoW!

Cum să împrospătezi culorile hainelor spălate de prea multe ori

Publicat: 13 feb. 2020

Cu siguranţă, ţi s-a întâmplat cel puţin o dată să-ţi cumperi un articol vestimentar absolut superb, dar care şi-a pierdut aspectul după câteva purtări. Bluza preferată, rochia ce îţi venea ca turnată, jeanşii care te scoteau mereu din încurcătură, fiecare dintre ele au rămas neatinse în dulap după ce şi-au pierdut aspectul de la început.

Chiar dacă shoppingul are un efect terapeutic, după cum arată unele studii, trebuie să recunoaştem că dacă hainele noastre preferate nu s-ar uza atât de repede, am putea face economii substanţiale. Ţi-am pregătit, aşadar, o listă cu trucuri foarte utile pentru că hainele tale să reziste mai multă vreme şi să-şi păstreze aspectul de nou. Iată ce ai de făcut:

1. Un prim factor care face hainele tale preferate să se uzeze este spălarea lor repetată. Metoda de spălare este esenţială dacă vrei să le păstrezi mai mult timp, la fel şi maşina de spălat pe care o ai. La fel de important este şi programul pe care îl alegi. Aruncă o privire printre aceste aparate pentru a găsi un aliat adevărat pentru spălarea hainelor, pentru păstrarea lor mai mult timp şi pentru că tu să economiseşti timp şi energie.

Cum să împrospătezi culorile hainelor spălate de prea multe ori

2. Citeşte mereu instrucţiunile de spălare ale hainelor şi respectă-le întru totul. Dacă producătorii au notat o anumită temperatură pe etichetă, trebuie să ţii cont de ea. Problema celor mai multe dintre noi este faptul că pe etichetă este notată o temperatură prea mică (30 – 40 de grade), iar pentru a scoate unele pete e nevoie de una mai ridicată. Foloseşte produse speciale de scos petele doar pe zona respectivă şi apoi spală normal, la temperatura indicată.

3. Nu folosi acelaşi detergent pentru toate hainele. Este ideal să ai în casa trei feluri – pentru rufe albe, colorate şi negre. Nu pune niciodată la spălat haine albe cu haine colorate, dacă nu vrei să ai parte de accidente şi nu uita de balsamul de rufe. Potrivit srewang.com, ar trebui de asemenea să speli rufele cu nasturii şi fermoarele închise şi mereu pe dos.

4. Un alt motiv care ne face să renunţăm la purtarea unor haine este faptul că şi-au pierdut forma, s-au lărgit sau au apărut deformări ale materialului în zona umerilor, provocate de umeraşe. Cumpără umeraşe de bună calitate, iar pentru hainele mai preţioase optează pentru umeraşe capitonate. Nu umple dulapul prea mult, donează ce nu mai porţi şi lasa loc suficient pentru hainele pe care le foloseşti cu adevărat.

Cum să împrospătezi culorile hainelor spălate de prea multe ori

5. Împătureşte corect hainele, aşa încât să nu fie nevoie să le calci foarte des. Calcatul este unul dintre duşmanii ţesăturilor şi duce la uzarea lor. Un truc util pentru păstrarea tricourilor şi a puloverelor este rularea lor în loc de împăturire. În acest fel nu se vor şifona şi nu vor mai trebui călcate.

6. Spală cât mai rar posibil jeanşii. Dacă vrei să-i împrospătezi pune-i într-o pungă şi lasă-i în congelator peste noapte. Un alt truc este să pulverizezi puţină votca pe ei, mirosurile neplăcute vor dispărea ca prin minune, după cum au observat şi editorii de la Buzz Feed, care au încercat acest truc pe propriile haine

7. Un pulover scămoşat poate fi readus la viaţă cu un truc foarte simplu. Foloseşte o lamă de râs pentru a îndepărta scamele, îţi garantăm că vei avea parte de un rezultat surprinzător.loading...

Adauga un comentariu