Terapii alternative

Cum sa iti antrenezi tot corpul in doar 10 minute

Publicat: 03 ian. 2017
7

Stim cat de dificil este sa gasesti timp sa te antrenezi. De aceea, ti-am pregatit un antrenament de doar zece minute, care te ajuta sa arzi calorii si sa iti tonifici intregul corp.

In acest articol, te voi invata cum sa pui cap la cap cateva exercitii eficiente pentru a le transforma intr-un circuit care iti lucreaza intregul corp. Uite cum sa combini exercitiile ca sa arzi grasime in zece minute de antrenament:

Alege 5 exercitii si executa 30 de secunde din fiecare exercitiu, fara pauza intre ele. Dupa ce ai terminat o serie din fiecare exercitiu, odihneste-te 30 de secunde si apoi repeta circuitul de inca trei ori. Haide sa iti arat ce exercitii poti sa alegi pentru ca antrenamentul sa fie super-eficient si sa iti lucrezi tot corpul:

1. Flotari

Asaza-te in pozitie de flotare (pe varfuri sau genunchi). Coboara intregul corp catre sol, indoind coatele. Tine corpul drept si mentine abdomenul incordat. De indata ce pieptul atinge solul, indreapta bratele pana revii la pozitia initiala.

2. Genuflexiuni cu saritura

Stai in pozitie verticala cu picioarele usor departate. Executa o genuflexiune – coboara pana cand coapsele sunt paralele cu solul. Mentine corpul drept si privirea in fata. Din aceasta pozitie, sari exploziv si apoi aterizeaza in pozitie de genuflexiune. Repeta imediat miscarea.

3. Fandari laterale

Stai in pozitie verticala cu picioarele departate putin peste nivelul umerilor. Fa un pas mare cu piciorul drept in lateral si lasa-ti soldurile in jos, indoind genunchiul. Ai grija ca genunchiul sa nu depaseasca varful piciorului.

Impinge-te in piciorul drept si revino la pozitia initiala. Executa apoi o fandare mutand piciorul stang in lateral.

4. Mountain climber

Stai in pozitie de flotare, cu picioarele intinse, departate si bratele perpendinculare pe sol (ai grija ca palmele sa fie pozitionate sub umeri). Mentine intregul corp drept si zona mediana incordata.

Ridica piciorul drept si adu genunchiul piciorului cat mai aproape de cotul bratului stang. Revino in pozitia initiala si repeta exercitiul pe cealalta parte (genunchiul piciorului stang catre bratul drept).

5. Fandari alternativ in spate

Stai in pozitie verticala cu picioarele departate la latimea umerilor. Fa un pas mare in spate cu piciorul stang. Indoaie genunchiul piciorului din spate si coboara catre sol pana cand ambele coapse sunt paralele cu solul. Evita sa te apleci in fata.

Impinge-te in varful piciorului din spate si revino in pozitia initiala. Repeta miscarea pe celalata parte.

Uite cum arata un antrenament de zece minute eficient, folosind sistemul pe care ti l-am descris mai sus:

Flotari – 30 de secunde;
Genuflexiuni cu saritura – 30 de secunde;
Fandari laterale – 30 de secunde;
Mountain climber – 30 de secunde;
Fandari alternativ in spate – 30 de secunde.

Repeta circuitul de patru ori, cu o pauza de 30 de secunde intre serii.

La sfarsitul antrenamentului ar trebui sa gafai. Daca pana la finalul celor zece minute esti capabil sa porti o conversatie normala, inseamna ca nu te antrenezi suficient de intens.

Serban Blebea este specialist in transformari corporale.
www.slabestecuserban.ro

Adauga un comentariu