Magazin

CUM SĂ ÎȚI PREGĂTEȘTI PIELEA PENTRU UN BRONZ PERFECT? 

Publicat: 18 aug. 2020

3 metode simple de îngrijire zilnică

Lunile de izolare te-au făcut să aștepți cu nerăbdare sezonul estival și zilele de vacanță? Dacă bagajul este gata, planul este făcut, iar mașina pregătită, atunci tot ce lipsește este să ajungi repede pe plajă și să faci o baie în mare, așa cum visai încă din martie.

Însă pielea ta este pregătită pentru expunerea la soare? Chiar dacă este ultimul lucru la care te gândești, poate fi motivul principal care să îți strice vacanța. Arsurile sunt o realitate și cauza principală a bolilor de piele, pe care le poți căpăta doar din neatenție.

Ce poți să faci însă, pentru a pregăti așa cum se cuvine pielea pentru o expunere prelungită la soare fără riscuri este să fii atentă la câteva semne pe care corpul tău ți le oferă și să acționezi în consecință.

3 metode de îngrijire zilnică a pielii

  1.       Exfoliere – pielea ta este cel mai mare organ din corp, care are propriile mecanisme de protecție și curățare. Însă, din când în când, are nevoie de un ajutor extern. Printr-o exfoliere delicată, folosind un body scrub, îi vei reda elasticitatea și vei contribui la îndepărtarea celulelor moarte ce blochează porii și împiedică eliminarea toxinelor acumulate. 

Spre deosebire de orice alt organ, celulele epidermei se divid continuu, mai ales noaptea, astfel că tu beneficiezi de o piele nouă aproape în fiecare lună. De aceea, este important ca aceasta să fie curățată permanent cu produse blânde, cu ph neutru, ce ajută la regenerarea celulară și nu agresează mecanismele naturale de protecție. Cele mai bune variante de scrub sunt oferite de Sabon România și conțin ingrediente naturale: uleiuri de plante și sare de la Marea Moartă. 

Radiațiile solare reprezintă în sine o agresiune a pielii, astfel că trebuie să fii atentă să păstrezi bariera naturală de protecție pentru ca aceasta să poată face față unei expuneri prelungite.  

  1.       Dietă – chiar dacă nu te-ai gândit că este un factor important, ceea ce mănânci se reflectă aproape instant pe piele. Dacă te gândești la modul în care acționează o alergie alimentară cu erupție, la un nivel mai mic, excesul de zahăr, cafea și grăsimi generează aceleași efecte.

Acest lucru se întâmplă pentru că un rol important al pielii este să asigure funcția de excreție, adică de eliminare a toxinelor din organism. În schimb, o dietă bogată în vitamine (legume și fructe), minerale (cereale integrale) și proteine de calitate (leguminoase; pește; vită; nuci), va oferi pielii toate substanțele de care are nevoie pentru a-și menține în parametri optimi funcțiile. 

Așa că, în vacanță, evită șnițelul cu cartofi prăjiți și mănâncă mai multe salate și cereale integrale pentru o piele sănătoasă și un tonus de invidiat. 

  1.       Hidratare – apa este cea mai importantă resursă a corpului nostru. O cantitate insuficientă în organism se va reflecta imediat printr-o piele uscată, fără elasticitate, a cărei funcție de eliminare a toxinelor este grav afectată. 

Vara consumul trebuie să crească cu minim 1 litru pe zi față de media din alte anotimpuri, pentru că organismul va folosi mai multă apă pentru a se regla termic prin transpirație. În plus, o piele deshidratată va suferi mult mai ușor arsuri solare și nu va menține pe termen lung bronzul câștigat cu trudă pe plajă.

În concluzie, ai grijă ce mănânci, câtă apă bei și exfoliază pielea blând pentru a o pregăti de plajă. Nu uita nici de cremele de protecție solară cu SPF ridicat, pe care e bine să le folosești de câteva ori pe zi în perioada expunerii la soare.

Adauga un comentariu