Magazin

Cum sa mentii interesul pentru sex la femei

Publicat: 27 iun. 2012
1

Noi cercetari au demonstrat ceea ce multi oameni stiau deja: Femeile isi pierd interesul pentru sex odata cu trecerea anilor asta spre deosebire de barbati al caror libido ramane la cote ridicate. Potrivit cercetatorilor, descoperirea stiintifica conform careia femeile isi pierd interesul pentru sex are potentialul de a ajuta cuplurile. Stiind faptul ca multe dintre femei isi pierd interesul pentru sex pe masura ce timpul se scurge, ambii parteneri pot fi incurajati sa aiba asteptari mai realiste in ceea ce priveste viata lor sexuala.

Sarah Murray si Robin Milhausen, cercetatori in domeniul sexual la University of Guelph in Ontario, Canada au cercetat peste 170 de femei si barbati, care aveau o relatie intre o luna si 9 ani, sa noteze nivelul satisfactiei relatiei, satisfactie sexuala si dorinta sexuala. Dorinta a fost notata cu valori cuprinse intre 1.2 si 6.

Participantii s-au declarat, in general, satisfacuti cu relatia si viata sexuala, insa femeile au raportat un nivel mai scazut al dorintei sexuale, in functie de durat relatiei in care erau implicate. Astfel s-a descoperit urmatorul lucru: cu fiecare luna dorinta sexuala a femeilor se reduce cu 0.02.

Durata relatiei este un mai bun anticipator al dorintei sexuale la femei decat relatia si satisfactia sexuala. In vreme ce scaderea interesului pentru sex este destul de redus, constrasteaza cu dorinta sexuala a barbatilor care ramane la fel in ciuda trecerii anilor.

Evolutia interesului pentru sex la femei

Totusi au fost cercetatori care au sustinut ca atat dorinta sexuala a femeilor, cat si cea a barbatilor cunoaste o scadere pe masura ce trece vremea. „Unii cercetatori au sugerat ca dorinta femeilor, dar si a barbatilor evolueaza negativ si se muta de la dragoste pasionala la compasiune”, a declarat Murray.

Cu toate acestea teoriile evolutioniste considera ca libidoul masculin ramane la cote inalte tocmai pentru ca vor sa produca cat mai multi mostenitori, in vreme ce dorinta femeilor scade pentru ca atentia lor se muta pe cresterea copiilor.

Noi cercetari sustin ultima teorie, chiar daca cercetatorii considera ca trebuie demarate si alte studii care saaiba ca subiecte grupuri diferite de oameni.

Modificarile hormonale muta focusul de la dragostea pasionala la compasiune in cadrul relatiilor monogame. Iar companiile farmaceutice cauta solutii care sa rezolve problema pierderii interesului pentru sex in cazul femeilor.

Cum sa mentii interesul pentru sex la femei

Rezultatele pot ajuta cercetatorii sa inteleaga motivul petru care femeile care apeleaza la terapia sexuala se plang de scaderea dorintei sexuale mai mult decat de orice altceva. Diferentele intre nivelul libidoului in cupluri poarta numele de discrepanta in dorinta si este un subiect tot mai interesant pentru terapeutii sexuali.

In plus, s-a descoperit ca femeile care au asteptari realiste in legatura cu viata lor sexuala in timpul unei relatii pe termen lung prezinta un nivel mai ridicat al dorintei sexuale decat femeile cu asteptari nerealiste.

De asemenea, intelegerea faptului ca femeilor le scade dorinta sexuala pe masura ce anii trec poate ajuta ambele sexe sa inteleaga ca, scaderea libidoului nu inseamna ca in relatia lor nu mai funtioneaza si, prin urmare o crestere a efortului facut de ei poate ameliora acest aspect.

Sursa: problemesex.ro

Adauga un comentariu