Diete si regimuri

Pentru a vă aminti visele, mâncați pește, carne și cereale

Publicat: 03 dec. 2019

Cum sa ne amintim visele. În fiecare noapte, când dormim, visăm. Cu toate acestea, amintirea unui vis este mai rară. Cine nu s-a gândit cum să-și poată da aminti visele (doar cele bune, desigur) odată treaz? O veste bună: O echipă de cercetători australieni consideră că au gasit rețeta.

Cu cât luați mai multă vitamina B6, cu atât vă amintiți mai bine visele

Potrivit lui Denholm Aspy de la Universitatea din Adelaide (Australia) și colegii săi cercetători, consumul zilnic de alimente bogate în vitamina B6 ajută la amintirea mai bună a viselor. După ce le-a cerut voluntarilor sănătoși cu vârste cuprinse între 27 și 28 de ani să își scrie în fiecare dimineață timp de cinci zile dacă își amintesc visele când s-au trezit, echipa a descoperit că există într-adevăr o legătură între a lua vitamina B6 și amintirea a ceea ce am visat în timpul nopții.

Printre cei care au luat 100 de miligrame de vitamina B6 înainte de a merge la culcare, proporția celor care și-au amintit visele a fost cu 30% mai mare decât cei care nu au luat această vitamină. Iar printre cei care au luat 250 de miligrame de B6, rata a fost chiar mai mare cu 50%.

Cum sa ne amintim visele. Acțiunea exactă a vitaminei B6 rămâne necunoscută

Deci, cum vă puteți crește aportul de vitamina B6? Nu vă faceți griji, nu este necesar să o luați sub formă de tabletă, deoarece face parte din multe alimente care altfel sunt recomandate pentru celelalte beneficii ale acestora. Acestea includ cereale, pește, carne roșie, anumite legume (spanac și cartofi), anumite fructe (banane și avocado) și produse lactate (lapte, brânză și ouă).

Autorii studiului nu știu mecanismul exact prin care vitamina B6 promovează o mai bună amintire a viselor. Se poate presupune că acest lucru se datorează faptului că vitamina B6 determină producerea de serotonină, ceea ce împiedică intrarea în somnul paradoxal în primele ore ale nopții. Drept urmare, somnul REM (cel mai visător) începe cu puțin înainte de trezire, așa că atunci când ne trezim, visele noastre sunt întotdeauna în memoria noastră imediată.loading...

Adauga un comentariu