Diete si regimuri

Cum să păstrezi lămâile mai mult timp

Publicat: 17 oct. 2020
lamai
Citric foarte bogat in vitamina C, lamaia tinde totusi să se altereze destul de rapid.

Citric foarte bogat in vitamina C, lamaia tinde totusi să se altereze destul de rapid. Mai ales dacă este organica și, prin urmare, nu a suferit niciun tratament de conservare. Cum să păstrezi lămâile mai mult timp?

Dacă sunteți un fan al apei cu lămâie, aveți grijă să cumpărați acele fructe care nu au fost supuse unui tratament post-recoltare. Pentru că, dacă nu ar fi organica, odată ajunsa în pahar, lămâia îți va oferi la fel de multe substanțe chimice ca si vitamine.

Fără conservanti, lămâia tinde să se altereze rapid. Cum să o păstrezi mult timp?

Alaturi de alte fructe, lămâia se va păstra cu ușurință timp de o săptămână, dar nu mai mult. Mai ales dacă o ții lângă mere, despre care se știe că coace fructele (de exemplu, avocado), lămâia se va strica repede.

Soluția? Spre deosebire de fructele exotice, lămâia se păstrează mult mai bine în frigider, în sertarul pentru legume. O puteți păstra aproape o lună în aceste condiții.

Trucul de a păstra lămâile în frigider, în apă, nu este un truc bun, pentru că trebuie să schimbi apa în fiecare zi. Cel mai simplu mod, dacă ați cumpărat multe lămâi, este să le înghețați. Congelată întreagă sau sub forma de suc! Puteți chiar congela sucul în tăvile de cuburi de gheață. Și dacă îți place apa cu lămâie, așează felii de lămâie într-o pungă etanșă pentru a le îngheța. Într-adevăr, coaja este la fel de importantă ca și sucul in acest preparat. Desigur, congelarea va denatura puțin vitaminele, dar nu mult mai mult decât dacă lămâia ar fi depozitata în frigider, timp de o lună!

Adauga un comentariu