Culinar

Cum să prepari gogoși umplute cu dulceață de lapte

Publicat: 09 iun. 2020

Iată o reţetă delicioasă de gogoşi umplute:

Ingrediente:

1/2 cană de apă (125 ml)
1/2 cană de suc de portocale (125 ml)
2 linguri de unt (40 g)
1 linguriță de sare (5 g)
1 cartof mare (aproximativ 250 g)
2 1/2 căni de făină de grâu (300 g)
1 cană de lapte condensat (250 ml)
1 ou
4 linguri de ulei de canola (60 ml)
1 lingură de praf de copt (15 g)
4 linguri de zahăr pudră (60 g)

Mod de preparare:

Mai întâi, ai nevoie de o oală de mărime medie. Toarnă apa și sucul de portocale în aceasta, apoi adaugă untul și sarea. Fierbe până ce untul se topește și amestecă bine. Apoi, pregătește cartoful. Decojește-l și fierbe-l. După ce a devenit suficient de moale, pisează-l pentru a obține un piure. Adaugă piureul de cartofi, laptele și oul în compoziția preparată anterior.

Ca să te asiguri că nu există cocoloașe și ca să poți amesteca mai ușor, folosește o lingură de lemn. Acum, adaugă făina și praful de copt. Frământă bine cu mâinile. Este esențial ca aluatul să nu aibă cocoloașe. În caz contrar, gogoșile vor căpăta un aspect inestetic din cauza aerului captat.
Presară puțină făină de grâu pe masă și continuă să frămânți. Însă nu adăuga făină suplimentară în aluat deoarece acesta nu va ieși pufos, ci tare.
Întinde aluatul cu un făcăleț. Grosimea acestuia nu ar trebui să depășească 1,5 cm.

Decupează gogoșile, rulează-le și pune-le deoparte. Lasă gogoșile să stea o oră și jumătate, astfel încât să devină moi și pufoase. Toarnă uleiul într-o tigaie și încălzește-l la foc mediu. Prăjește fiecare gogoașă timp de un minut. Umplerea gogoșilor cu dulceață de lapte.

Toarnă crema într-un poș pentru patiserie și fă găuri mici în gogoși. Umple fiecare gogoașă în parte cu dulceață de lapte. La final, presară puțin zahăr pudră. Lasă gogoșile să se răcească,

Adauga un comentariu