Culinar

Cum să prepari o negresă ca la mama acasă, savuroasă și delicioasă

Publicat: 27 mai 2022
trei bucati de negresa pe o farfurie alba
Prăjitura negresă ca la mama acasă va fi lăsată să se răcească până ce glazura se va întări, apoi o puteți tăia și servi

Prăjitura negresă ca la mama acasă este un desert gustos ce se prepară în doar 30 minute. Aceasta are o textură pufoasă și aromată. În compoziție puteți opta pentru fructe uscate sau fulgi de ciocolată. 

Rețeta mamei este foarte simplă și până și cele mai nepricepute persoane o pot găti. 

Prăjitură negresă ca la mama acasă, ingrediente

Prăjitura negresă este una dintre cele mai simple deserturi făcute de mama. Aceasta este extrem de pufoasă, delicioasă și se gătește în aproximativ 30 minute. Mai mult de atât, rețeta nu este înecăcioasă. Pentru prepararea prăjiturii veți avea nevoie de 4 ouă, 200 grame de unt, 300 grame de zahăr, 100 mililitri de lapte, 50 grame de cacao, o esență de rom și una de vanilie, o linguriță praf de copt, 200 grame de făină și 150 grame de nucă măcinată. Pentru un desert mai gustos, la final puteți opta pentru o glazură de ciocolată. Aceasta se va pregăti din 50 grame de ciocolată neagră și 50 grame de smântână pentru frișcă. 

De asemenea, pentru o negresă delicioasă ca la mama acasă va trebui să urmați și câteva sfaturi. În primul rând, untul folosit va trebui să fie moale, dar nu topit. În compoziția prăjiturii puteți folosi o lingură sau două de nuci tăiate sau măcinate. Aluatul desertului poate conține fructe uscate, granule de ciocolată sau chiar și gem de vișine. De asemenea, cacaoa nu trebuie să fi îndulcită. La final, negresa poate fi servită cu frișcă, înghețată sau orice fel de topping după bunul plac. Pentru a fi mai aspectuoasă, se poate tăia sub formă de romburi.

Cum se prepară prăjitura ca la mama acasă

Într-un bol veți pune ouăle împreună cu zahărul tos și veți mixa până ce acesta se va dizolva. În final, va trebui să obțineți o cremă spumoasă, peste care se va adăuga untul moale. Se mixează din nou până ce compoziția este omogenizată, apoi se pune esența de rom și laptele. În continuare se amestecă în timp ce puneți cacaoa, praful de copt și făina. Să aveți în vedere că aceasta din urmă trebuie pusă treptat pentru a nu se forma cocoloașe. După ce aluatul este gata, veți pregăti o tavă de copt dreptunghiulară de 20 x 25 centimetri. Se va turna compoziția în forma pregătită, apoi se va nivela bine. 

Să nu uitați de faptul că tava va trebui tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Prăjitura va trebui pusă la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 20-30 minute. Cât timp așteptați să se coacă negresa, veți pregăti glazura. Într-un bol se va pune ciocolata neagră împreună cu smântâna pentru frișcă și se vor încălzi la microunde până ce se vor topi. Cele două ingrediente vor fi amestecate, până ce glazura va fi omogenă, apoi se va turna peste prăjitură. Să aveți grijă că trebuie turnată într-un strat cât mai uniform. Deasupra acesteia se va presăra nucă măcinată. 

Prăjitura negresă ca la mama acasă va fi lăsată să se răcească până ce glazura se va întări, apoi o puteți tăia și servi. Dacă vă place acest desert puteți încerca și negresa cu cremă de zahăr ars. Combinația dintre textura cremoasă și cea pufoasă cu siguranță vă va încânta.
Comentarii
Adauga un comentariu