Boli si tratamente

Cum sa previi durerile de cap provocate de vin

Publicat: 11 dec. 2016
7
Unele studii au aratat faptul ca una dintre substantele naturale regasite in vin, cunoscuta sub numele de tiramina, poate duce la aparitia durerilor de cap, cel mai probabil din cauza modului in care aceasta afecteaza tensiunea arteriala. Vinul, in special vinul rosu, poate contine si histamine, pe care nu orice organism le poate metaboliza.
Folosirea unui antihistaminic inainte de a bea te poate ajuta sa scapi de durerile de cap. Cercetarile au indicat, de asemenea, ca taninurile din vin pot stimula productia de serotonina din creier, iar schimbarile aduse la nivelul de serotonina le pot declansa durerile de cap persoanelor care sufera de migrene. Poti incerca sa schimbi vinul rosu cu cel alb, avand in vedere faptul ca cele mai multe taninuri se regasesc in coaja si semintele strugurilor. Iar in cazul vinului alb, coaja si semintele sunt indepartate in timpul productiei. Dar daca nu vrei sa renunti la obiceiul de a mai bea un pahar cu vin rosu din cand in cand, incearca un sortiment de vin cu un continut mai scazut de taninuri, cum ar fi Pinot Noir.
Cu toate acestea, ar trebui sa iei in calcul si alti factori care ar putea sa iti cauzeze durerile de cap resimtite dupa ce ai baut unul-doua pahare cu vin in seara anterioara.
De exemplu, te doare capul dupa ce bei un pahar de vin, dupa o zi lunga la birou, dar atunci cand esti in vacanta nu ai nicio problema de acest fel? In acest caz, problema reala ar putea fi stresul. Alcoolul provoaca, de asemenea, si deshidratarea organismului. Asa ca s-ar putea sa ai dureri de cap si daca nu bei suficienta apa inainte si in timp ce consumi un pahar cu vin. Cel mai bun remediu pentru durerile de cap provocate de vin este, bineinteles, evitarea vinului rosu. Dar daca te hidratezi si te limitezi la un pahar de 150 de mililitri de vin pe zi (cantitatea maxima recomandata pentru femei), nu vei avea nicio problema.
Adauga un comentariu